تحصیل در خارج از کشور یکی از آرزوهاییست که اغلب دانشجویان دارند. با تحصیل در خارج از کشور میتوانید آینده خود را تأمین کنید و در رشتهای که علاقه دارید با بهترین سطح کیفی درس بخوانید و پیشرفت کنید.
ترکیه یکی از کشورهایی است که در همسایگی ایران قرار دارد و هر ساله پذیرای دانشجویان بسیاری از ایران و سایر کشورها میباشد. عده زیادی مشتاق تحصیل در ترکیه هستند، چرا که این کشور دارای دانشگاههای خوب و در سطح جهانی است. اگر به فکر ادامه تحصیل در ترکیه هستید، حتماً سؤالات زیادی در مورد آزمونهای پذیرش در دانشگاههای این کشور دارید.
از آنجایی که در ترکیه آزمونهای پذیرش بسیاری همچون آزمون SAT، آزمون TUS، آزمون ALES، آزمون GRE، آزمون GMAT و آزمون YÖS برگزار میشوند، ما تصمیم گرفتیم که در این مقاله از موسسه مکتب خونه، شما را با یکی از مهمترین و محبوبترین این آزمونها، یعنی آزمون YÖS آشنا کنیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
آزمون یوس چیست؟
آزمون YÖS آزمون پذیرش برای دانشجویان خارجی (غیر ترک) است که دارای مدرک تحصیلات متوسطه هستند و مایل به ثبت نام در دانشگاههای ترکیه میباشند. در سال 1981، وزارت آموزش عالی ترکیه مقرر کرد که دانشجویان خارجی که تمایل به ورود در دانشگاههای ترکیه را دارند، باید در آزمون YÖS شرکت کنند تا در دانشگاههای ترکیه پذیرش شوند.
اولین دوره از این آزمون در سال 1981 برگزار شد و تحت نظارت وزارت ترکیه بود. بعدها آزمون یوس تحت نظارت وزارتخانه آموزش عالی و تا سال 2010 ادامه یافت. در سال 2011، وزارت آموزش عالی ترکیه تصمیم گرفت نظارت بر این آزمون را به خود دانشگاههای ترکیه واگذار کند، به طوری که هر دانشگاه آزمون YÖS خود را برگزار کند و تعداد آزمونها را تعیین کند. سؤالات و زمان آنها نیز با توجه به خواست خود دانشگاه تعیین شود.
در سال 2011، اولین آزمون بدون نظارت وزارتخانه برگزار شد و سؤالات آزمون YÖS دیگر برای همه دانشگاهها استاندارد نبود. البته بسیاری از دانشگاهها هستند که آزمون YÖS را از دانشگاههای دیگر میپذیرند و یا بالعکس، آزمون برخی دانشگاهها را نمیپذیرند.
اهمیت این آزمون از آن جهت است که بسیاری از دانشگاههای ترکیه دانشجویان را ملزم به شرکت در آزمون YÖS یا آزمون SAT میکنند تا او رقابت کند و با قبولی به دانشگاه مورد نظر راه یابد.
قبل از هر چیز باید توجه داشته باشیم که آزمون YÖS برای تمامی دانشجویان بین المللی که قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارند طراحی شده است و هر دانشگاه از قبل برنامهای برای جذب دانشجویان بین المللی بر اساس تعداد دانشجوی مورد نظر خود دارد. در حقیقت میتوان گفت که آزمون YÖS کلید پذیرش در همه رشتهها در دانشگاههای ترکیه است.
شما باید برای آزمون YÖS ارائه شده توسط دانشگاهی که میخواهید در آن تحصیل کنید، درخواست بدهید و نمره قابل قبول را کسب کنید. البته تعدادی از دانشگاهها در ترکیه هستند که دانشجویان خود را از طریق آزمون دیگری به نام SAT انتخاب میکنند. از جمله مهمترین دانشگاههایی که از طریق آزمون YÖS دانشجو نمیپذیرند عبارتند از:
- دانشگاه فنی خاورمیانه
- دانشگاه بلانکت
- دانشگاه بوغازیچی
- دانشگاه یدیتپه
- دانشگاه فنی استانبول
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه سابانچی
آزمون یوس برای چه رشتههایی است؟
آزمون یوس برای همه رشتههای ارائه شده در دانشگاههای ترکیه قابل قبول است ولی موضوعاتی که اغلب شرکت کنندگان به آنها علاقه دارند، عبارتند از:
- علوم پزشکی (به زبان ترکی)
- علوم پزشکی (به زبان انگلیسی)
- دندان پزشکی
- مدیریت کسب و کار
- حقوق
- اقتصاد
- نوار مغزی (الکتروآنسالوگرافی)
- روانشناسی
- معماری
- دامپزشکی
آزمون یوس ترکیه چگونه است؟
آزمون YÖS شامل سه آزمون اساسی است که عبارتند از:
- آزمون مهارتهای پایه IQ(تست هوش)
- آزمون ریاضی جبری
- آزمون ریاضی مهندسی (هندسه)
برخی از دانشگاهها ممکن است در آزمون زبان ترکی را نیز لحاظ کنند که به این ترتیب، دانشجو هنگام ثبت نام در دانشگاه از آزمون زبان ترکی معاف میشود.
برخی از دانشگاههای دیگر ممکن است دروسی مانند فیزیک، شیمی، یا حل معضلات و مشکلات …. و یا غیره را به امتحان اضافه کنند که این موضوع بر اساس، تمایل و صلاح دید دانشگاه برگزار کننده است.
دانشگاهها برای این آزمون از سیستم سؤالات چند گزینهای پیروی میکنند و همه سؤالات در مقیاس تصحیح دارای یک علامت مشترک هستند، اما برخی از دانشگاهها به ازای هر چهار سوالی که پاسخ اشتباه داده شود، امتیاز منفی در نظر میگیرند و یک پاسخ صحیح را حذف میکنند.
شما میتوانید آزمون را به زبان ترکی یا زبانهای دیگر مانند انگلیسی، عربی، آلمانی و …. ارزیابی بدهید که زبان آزمون را باید در هنگام ثبت نام انتخاب کنید. آزمون YÖS فقط در جمهوری ترکیه به رسمیت شناخته میشود و نمره کل آن 100 است.
برای ثبت نام در دانشگاهها نمره کل کسب شده از سه بخش آزمون نباید کمتر از 50 باشد و معمولاً نمرات کمتر از 50 قبول نمیشوند. اما همانطور که اشاره کردیم کسب نمره 100 در این آزمون غیر ممکن نیست زیرا سؤالات را میتوان پیش بینی کرد. برای قبولی در بهترین دانشگاههای ترکیه هدف خود را کسب نمره بالای 90 قرار دهید، البته نباید از رقابت شدیدی که در برخی از دانشگاهها مانند دانشگاه استانبول وجود دارد، غافل شویم.
در برخی از دانشگاههای دولتی ترکیه، به دلیل رقابت شدید بین داوطلبان، عوامل دیگری مانند نمرات دبیرستان یا سایر مدارک تحصیلی نقش مهمی در اخذ پذیرش دانشگاه خواهند داشت.
آیا آزمون YOS سخت است؟
آزمون YÖS چندان سخت نیست و سؤالات این آزمون از منابع تعیین شده میآیند، اگر فکر میکنید قبل از ورود به آزمون به مباحث تسلط دارید، قطعاً سؤالات برای شما سخت نخواهد بود. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که درجه سختی سؤالات آزمون YÖS از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است. به عنوان مثال سؤالات دانشگاه استانبول سادهتر از سؤالات دانشگاه ازمیر است.
جدا از اینکه چه دانشگاههایی آزمون YÖS یا SAT را میپذیرند، دانشگاههای دیگری نیز وجود دارند که با هر دو آزمون YÖS و SAT دانشجو میپذیرند. اعتبار آزمون YÖS برای پذیرش در دانشگاههای ترکیه 2 سال است، پس حتماً باید در طول این مدت، پذیرش دانشگاه خود را بگیرید.
سؤالات آزمون یوس ترکیه
آزمون YÖS همانطور که گفتیم یک آزمون ورودی دانشجویان خارجی به دانشگاههای ترکیه است. این آزمون به دانشجویان اجازه میدهد تا در رشتههایی مانند پزشکی، حقوق، روانشناسی، داروسازی، مهندسی مکانیک، معماری و غیره در ترکیه تحصیل کنند.
در بیشتر موارد، آزمون YOS شامل 80 سؤال است. 45 سؤال در آزمون به سؤالات IQ یا همان سؤالات هوش اختصاص دارد و 35 سؤال باقی مانده از ریاضیات و هندسه است. میتوان مباحث ریاضی را که در امتحان YÖS پیش میآید با سؤالات ریاضی پایه دهم دبیرستان مقایسه کرد. به طور کلی آزمون یوس با سوالاتی به شکل زیر برگزار میشود.
-
سؤالات هوش
تعداد سؤالات IQ معمولاً بیشتر از سایر سؤالات است و تقریباً نصف بیشتر سؤالات یعنی از 45 تا 55 سؤال را در بر میگیرد. بر خلاف نام این بخش، در حل آن نیاز به هوش زیادی ندارد، زیرا سؤالات تست هوش به راحتی با تکرار و تمرین توسط هر فردی که هوش معمولی داشته باشد نیز قابل پاسخگویی است.
-
سؤالات ریاضی
قسمت بعدی مربوط به سؤالات بخش ریاضی است که تقریباً حدود 30 سؤال را شامل میشود. اگر تعداد کل سؤالات 100 عدد باشد، سؤالات این قسمت به 45 سؤال نیز افزایش مییابد.
سؤالات این قسمت شامل مباحث پایه ریاضی است که از توابع، مثلثات و لگاریتم شروع میشود و به مشتقات و انتگرالها و … میرسد. این قسمت نسبت به بقیه قسمتها سختتر است، اما با مطالعه منابع اصلی این آزمون، بدون شک میتوانید به خوبی سؤالات آن را پاسخ دهید.
-
سؤالات هندسه
حداقل تعداد سؤالات مربوط به این بخش بین 5 تا 10 عدد است. مباحث شامل اصول اولیه هندسه، زوایا، دایرهها، مثلثها و شباهتهای بین آنها، هندسه فضایی و غیره هستند. از آنجایی که این بخش شامل تعداد کمی سؤال است، ممکن است بسیاری از افراد آن را نادیده بگیرند. اما مزیت استراتژیک این بخش آن است که شما میتواند با کسب نمرات بیشتر در این بخش، از رقبای خود پیشی بگیرید و موفق شوید. به یاد داشته باشید که مدت زمان آزمون یوس معمولاً بین 90 تا 130 دقیقه است و باید از این زمان برای پاسخگویی، استفاده بهینه کنید.
چگونه در آزمون یوس قبول شویم؟
در آزمون YOS داوطلب باید نمره قبولی را کسب کند تا بتواند به دانشگاه مربوطه راه یابد. این نمره را حد مجاز مینامند و معمولاً بسته به دانشگاه بین 40 تا 70 است.
قبولی در آزمون YÖS، مستلزم داشتن کتابهای مورد نیاز برای مطالعه است و همچنین میتوانید در کلاسهایی که کتابهای این آزمون را تدریس میکنند شرکت کنید. این کتابها در کلاسهای حضوری یا حتی آنلاین تدریس میشوند و شما با گذراندن یک دوره شش تا نه ماهه مهارت کافی برای شرکت در آزمون یوس را خواهید داشت.
نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که حتی در صورت کسب نمره قبولی در آزمون YÖS، باید قبل از ورود به دانشگاه، دوره ۶ ماهه زبان ترکی را بگذرانید.
نحوه شرکت در آزمون YOS ترکیه
شرکت در آزمون یوس شرایط سنی خاصی ندارد و هر فردی میتواند در پایان دبیرستان در این آزمون شرکت کند.
آزمون YÖS به صورت آنلاین و حض. ری برگزار میشود. در حالت حضوری، آزمون با حضور نمایندگان دانشگاهها برگزار میشود، اما از سال 2020 به دلیل شیوع ویروس کرونا، برخی از دانشگاهها مانند دانشگاه آنکارا این آزمون را به صورت آنلاین برگزار میکنند.
در سال 2021 نیز با تداوم ویروس کرونا، تعدادی از دانشگاههای دیگر نیز به برگزاری آنلاین آزمون یوس روی آوردند و از جمله دانشگاههایی که امسال امتحانات خود را به صورت آنلاین برگزار کردند، دانشگاه آنکارا، دیاربکر و دانشگاه مرمره را میتوان نام برد.
زمان ثبت نام آزمون YÖS 2021 از حدود بهمن ماه شروع میشود و تا فروردین ادامه دارد، البته لازم به ذکر است که هر دانشگاه زمان ثبت نام خود را دارد.
شما میتوانید با مراجعه به سایت هر دانشگاه از زمان برگزاری آزمون YÖS و همچنین اطلاع از تغییرات احتمالی در آزمون YÖS مربوط به همان دانشگاه مطلع شوید. شرکت در آزمون YÖS، اصول خود را دارد و باید به موارد مهم توجه کنید تا زحمات چندین ماهه شما هدر نرود. در اینجا موارد مهمی وجود دارد که باید در مورد آزمون YÖS در ذهن خود داشته باشید:
- حتماً اصل پاسپورت خود را به همراه داشته باشید و تاریخ انقضای آن را بررسی کنید
- از قبل سایت آزمون را بررسی کنید و بهترین و سریعترین زمان ممکن را انتخاب کنید
- آزمون تحت کنترل شدید است و درهای محل آزمون به موقع بسته میشود.
استفاده از نمونه سؤالات آزمونهای قبلی
بسیاری از داوطلبین که تجربه قبلی شرکت در آزمون یوس را داشتهاند، پیشنهاد میکنند که به منظور آشنایی هر چه بیشتر با نمونه سؤالات و همچنین نحوه برگزاری امتحان بهتر است که نمونه سؤالات آزمونهای خود را در اختیار داشته باشید تا بتوانید نتیجه بهتری بگیرید. در این قسمت قصد داریم به معرفی بهترین نمونههای سؤالات آزمون یوس بپردازیم.
- سری کتابهای پرسش YOS Practice Exam شامل۵۰ آزمون و همچنین نمونه سؤالات آزمون یوس است.
- سری پرسشهای کتاب YOS Intelligence Quantity (IQ) Practice Examsکه مشتمل بر صدها نمونه سؤالات هوشی در آزمون یوس است.
- کتاب YOS Questions and Answers Between به طور کلی مجموعهای از نمونه سؤالات آزمونهای یوس برگزار شده است.
- مجموعه نمونه سؤالات کتاب YOS Mathematics ۱-with Subject Explanations and Sample Questions with Solutions هم منبع خوبی برای نمونه سؤالات آزمونهای یوس برگزار شده و همچنین منبع سنجش مناسبی است.
مراحل ثبت نام در آزمون YÖS
- وارد سایت دانشگاه مربوطه شوید
- دفترچه آزمون را بخوانید
- محل آزمون را پیدا کنید
- اطلاعات درخواست شده در سایت را تکمیل کنید
- هزینه آزمون را پرداخت کنید
- در تاریخ و ساعت مشخص شده در تاریخ آزمون شرکت کنید
هزینه و زمان ثبت نام آزمون یوس ۲۰۲۱
از سال 2012، هر دانشگاهی امتحان YÖS خود را برگزار میکند، بنابراین آزمون YÖS یک آزمون جهانی نیست. هر دانشگاه زمان مشخصی را برای آزمون YÖS در زمان ثبت نام تعیین میکند و شما باید در همان دانشگاهی در آزمون شرکت کنید که در آن قصد ادامه تحصیل دارید.
شما میتوانید در حدود بهمن ماه در این آزمون ثبت نام کنید و هر دانشگاه برای داشتن برنامه زمانی مناسب، تقریباً از اواسط فروردین تا اوایل خرداد هر سال این آزمونها را در مدت دو ماه برگزار میکند.
البته از سال 2020 که جهان تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفت، این آزمون نیز تحت تأثیر قرار گرفت و هم زمان ثبت نام و هم زمان تستهای انجام شده در آن سال تغییر کرده و اغلب با تأخیر انجام میشود.
هزینه شرکت در آزمون معمولاً حدود 400 لیر است ولی هر دانشگاه هزینههای متفاوتی برای این آزمون دارد. دانشگاههای دولتی هزینه بیشتری دارند، در حالی که دانشگاههای خصوصی هزینه کمتری برای آزمون یوس دریافت میکنند. برخی از دانشگاهها مانند دانشگاه آنکارا نیز ممکن است به دلار هزینه را دریافت کنند.
ما نمیتوانیم به قیمت دقیق آزمون YOS برسیم، زیرا اگر امتحان در خارج از ترکیه گرفته شود، از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و از کشوری به کشور دیگر تغییر میکند. برای اطلاع داوطلبان از قیمتهای بازهای میتوان گفت که قیمت آن بین 10 تا 150 دلار است.
محل برگزاری آزمون یوس در ایران
جالب است بدانید که آزمون یوس در ایران و کلان شهر تهران نیز برگزار میشود. دانشگاه استانبول یکی از دانشگاههایی است که در سال 1400 آزمون یوس را در تهران برگزار کرد. همچنین دانشگاه قاضی آنتپ و دانشگاه علاالدین کیقباد نیز در تهران این آزمون را برگزار میکنند. اگر بتوانید به کشور ترکیه بروید و بخواهید آزمون یوس را در یکی از شهرهای ترکیه شرکت کنید، باید محل و زمان برگزاری آزمون یوس دانشگاه مربوطه را بدانید و به موقع حضور داشته باشید. محل و زمان برگزاری آزمون یوس برخی دانشگاههای ترکیه عبارتند از:
- دانشگاه اژه در ازمیر
- دانشگاه مصطفی کمال در هاتای
- دانشگاه مرمره در استانبول
- دانشگاه جراح پاشا در استانبول
- دانشگاه ارجیس در کایسری
- دانشگاه کاپادوکیا در نوشهیر
این آزمون ممکن است در پردیس همان دانشگاه و ممکن است در شهرهای بزرگ دیگر مانند استانبول و آنکارا گرفته شود. کنید که زمان برگزاری آزمون بسیار مهم است، چرا که آزمون یوس چندین بار در سال گرفته نمیشود و هر دانشگاهی فقط سالی یک بار آزمون YÖS را برگزار میکند. البته استثناعاتی نیز وجود دارد و برخی از دانشگاهها مانند کاپادوکیا، کارابوک، باشکنت، آیدین، یلدیز تکنیک و سایر دانشگاهها ممکن است بیش از یک بار در سال آزمون YÖS را برگزار کنند.
نتیجهی آزمون یوس چه زمانی اعلام میشود؟
چنانچه در آزمون یوس شرکت کرده باشید، اعلام نتایج معمولاً بر اساس زمانبندی اولیه اعلام شده انجام میشود. زمان اعلام نتایج آزمون یوس در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس بسته به دانشگاه مورد نظر با هم فرق دارد.
در واقع برای اطلاع از زمان اعلام نتیجه آزمون باید به زمانبندیهای داده شده و فرم تأییدیه ثبت نام دقت کرد. به طور معمول میانگین مدت زمان اعلام نتایج آزمون یوس حدوداً دو هفته است. البته همانگونه که عنوان شد این مدت زمان به صورت تقریبی است و هر سال باید به جدول زمانبندی داده شده حین ثبت نام آزمون یوس توجه کرد تا از زمان درست اعلام نتایج و همچنین برگزاری آزمون آگاه شد.
آیا آزمون یوس اعتبار جهانی دارد؟
همانطور که در قسمتهای بالای مطالب اشاره کردیم، این آزمون صرفاً مختص کشور ترکیه بوده و به وسیله مؤسسات آموزشی و دانشگاههای معتبر کشور ترکیه طراحی میشود.
اعتبار آن هم صرفاً دو ساله و فقط برای دانشگاههای کشور ترکیه است. آزمون یوس اعتبار بینالمللی ندارد و صرفاً یک آزمون بومی به شمار میرود و برای داوطلبین ورود به رشته پزشکی، دانپزشکی، دارؤسازی، حقوق و علوم انسانی در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس در کشور ترکیه کاربرد دارد. بنابراین آزمون کلاس جهانی و اعتبار بینالمللی ندارد و مورد پذیرش صرفاً سیستم آموزش کشور ترکیه و همچنین کشور قبرس شمالی است.
شرکت در آزمون یوس در ایران چه معایب و چه مزایایی دارد؟
مسلماً شنیدهاید که بعضی از داوطلبین تحصیل در کشور ترکیه ادعا میکنند، به خاطر اینکه آزمون یوس آسانتر برگزار شود، دوست دارند به کشور دیگری بروند و در آنجا در آزمون یوس ثبت نام کنند و مشکل این کار را صرفاً هزینه بیشتر آن میدانند.
ولی از آنجایی که این آزمون به صورت بینالمللی و استاندارد برگزار میشود، هیچ تفاوتی ندارد که شما در کدام کشور در آزمون یوس شرکت میکنید.
شرکت در آزمون یوس در ایران هیچ ایرادی ندارد و البته مزایای زیادی دارد که یکی از آنها صرف هزینه کمتر و شرکت راحتتر در امتحان است.
برای اینکه در آزمون یوس شرکت کنید، دیگر مجبور نیستید هزینههای اضافی بابت سفر به کشور دیگر یا ترکیه و شرکت در آزمون پرداخت کنید.
البته آزمون یوس برگزار شده در داخل ایران از اعتبار یکسانی در کشور ترکیه برخوردار است. در زمان محاسبه آزمون یوس در داخل ایران هم نمایندههای دانشگاه کمبریج حضور دارند و هیچ شخصی ایرانی با شما مصاحبه نمیکند. در نتیجه از لحاظ سختی و آسانی آزمون یوس هیچ مزیتی ندارد و صرفاً برای موفقیت در آزمون بایستی آمادگی زیاد و تعامل بهتری برای شرکت در آزمون داشته باشید. در واقع بهترین کار تمرکز بر سؤالات آزمون و همچنین میزان تسلط شما بر اطلاعات و پرسشهای مطروحه در آزمون یوس است.
آیا آزمون یوس در ترکیه با سایر کشورها فرق دارد؟
برای پاسخ دقیق به این سؤال قطعاً باید گفت که هیچ گونه تفاوتی میان شرکت در آزمون یوس در کشور ترکیه و کشورهای دیگر وجود ندارد و نحوه برگزاری آزمون یوس در تمامی کشورها یکسان است.
در واقع در صورت حضور در کشور سوم، ضرر یا منفعت خاصی نصیب شما نمیشود. سؤالات آزمونهای یوس کاملاً هماهنگ، برابر و استاندارد است و ممتحنین آزمون اشخاص مورد اعتماد دانشگاههای مورد نظر هستند که سالها تجربه کاری دارند و آزمایشهای سختگیرانه و همچنین استانداردهای لازم مؤسسات برگزاری آزمون یوس و دانشگاهها را پشت سر گذاشتند. در واقع آنها هیچ تفاوتی میان افرادی که زبان اول آنها ترکی و یا زبانهای دیگر است، قائل نیستند.
آزمون یوس در ایران
آزمون یوس در ایران طرفداران بسیاری دارد و بسیاری از متقاضیان مهاجرت به ترکیه، هر ساله در این آزمون شرکت میکنند. آزمون یوس، در کشور ترکیه و توسط دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی این کشور اعتبار دارد و شما به مدت 2 سال میتوانید از اعتبار آن استفاده کنید و برای ورود به دانشگاههای ترکیه اقدام کنید.
البته چند سالیست که آزمون یوس در ایران و کشورهای دیگر مثل، آلمان، مصر، آفریقا، سوریه، افغانستان، تونس، کنیا و … غیره نیز برگزار میشود. ولی آزمون یوس هم اکنون در دانشگاههای استانبول، دانشگاه قاضی آنتپ و دانشگاه علاالدین کیقباد ایران برگزار شده و برای شرکت در آن باید هزینهای معال با 36 تا 50 دلار را بپردازید.
منابع آزمون یوس
اگر میخواهید که آزمون یوس را با موفقیت پشت سر بگذارید، بایستی منابع آزمون یوس را به دقت مطالعه کنید و در مورد مباحث آنها تمرین و تکرار کافی داشته باشید.
در این قسمت میخواهیم که به معرفی منابع آنلاین آزمون یوس بپردازیم که میتواند کمک زیادی به شما جهت آمادگی و شرکت در آزمون یوس داشته باشد. این آزمون بر خلاف سایر آزمونهای استاندارد دانشگاهها منابع بسیار کمی دارد و نکات مهم آن بیشتر به شکل نکته در کلاسهای آمادگی زبان ترکی و آمادگی آزمون یوس ارائه میگردد. این آزمون فاقد بخشهای چهارگانه مهارتهای آزمون تافل و آیلتس است.
در کل منابع آزمون یوس به سه دسته کلی تقسیم میشوند که عبارتند از:
- کتابهایی که در زمینه آی کیو یا تستهای هوش هستند. در این کتابها معمولاً داوطلبین به اشکال گوناگون با ۴۵ تست مربوط به هوش آزمون یوس آشنا میشوند.
- منابعی که در زمینه مباحث ریاضیات هستند و در گروه دوم قرار میگیرند این کتابها شامل تستهای ریاضی هستند که نکات مهم ریاضی را به داوطلبین یادآور میشوند.
- منابع آزمون yos که در بخش دوم آزمون یوس مؤثر هستند که تمامی نمونه سؤالات آزمون ادبیات زبان ترکی را گردآوری کردهاند. بدین ترتیب داوطلبان میتوانند با نحوه برگزاری آزمون و همچنین نمونه سؤالات مطروحه در آزمون یوس آشنا شوند.
دیدگاهتان را بنویسید