دانشگاه ترکیه

معرفی انواع آزمون‌های ورودی دانشگاه ترکیه

شاید شما نیز از آن دست افرادی هستید که آرزوی تحصیل در دانشگاه‌های معتبر ترکیه را دارید. از آنجایی که ترکیه کشوری در همسایگی ایران است، سالانه تعداد بسیاری از دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل به سوی ترکیه رهسپار می‌شوند. ترکیه بیش از 100 دانشگاه دولتی و خصوصی دارد. عده بسیاری از افراد، هر ساله برای تحصیل در ترکیه، اقدام به مهاجرت می‌کنند. اما باید توجه داشته باشید که برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه باید در آزمون‌های ورودی شرکت کنید که این آزمون‌ها، عمدتاً از دروسی همچون ریاضیات، علوم، زبان، فلسفه و … تشکیل شده‌اند.

یکی از سؤالات اصلی که دانشجویان متقاضی تحصیل در ترکیه دارند، این است که چه آزمون‌های ورودی برای راه یافتن به دانشگاه‌های ترکیه وجود دارد. در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که آزمون‌هایی همچون آزمون YOS، آزمون SAT، آزمون TUS، آزمون ALES، آزمون GRE و آزمون GMAT وجود دارند که معادل کنکور در ایران هستند و اگر بتوانید نمره قبولی را در آن‌ها کسب کنید، می‌توانید به دانشگاه مورد نظرتان در ترکیه راه پیدا کنید. برای آشنایی بیشتر با این آزمون‌های ورودی، در ادامه این مطلب از مجله علمی آموزشی مکتب خونه، همراه ما باشید.

آزمون ورودی دانشگاه

آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه

آشنایی با آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه

در زیر لیست کاملی از انواع آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه تهیه کرده‌ایم تا بتوانید به طور کلی با آن‌ها آشنا شوید.

  • آزمون YOS برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه

دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی ترکیه برای متقاضیان خارجی (غیر ترک) شکرت در آزمون YÖS را در نظر گرفته‌اند. این آزمون که توسط هر دانشگاه به صورت اختصاصی برگزار می‌شود، رقابتی را میان دانشجویان بری کسب رتبه پذیرش و ثبت نام در دانشگاه‌های ترکیه، ایجاد می‌کند. ادامه تحصیل در مؤسسات آموزش عالی ترکیه منوط به شرکت در این آزمون است. باید بدانید که آزمون یوس ترکیه شرایط سنی ندارد و کلیه دانش آموزان دارای مدرک دیپلم 12 ساله تحصیلی، مجاز به شرکت در آن خواهند بود.

آزمون YÖS مخفف Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı است. آزمون ورودی دانشگاه‌های دولتی ترکیه برای داوطلبان خارجی. داوطلبانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی یا دکتری در دانشگاه‌های دولتی ترکیه را دارند، می‌توانند با کسب نمره قبولی در آزمون YOS برای پذیرش در دانشگاه اقدام کنند. اکثر دانشگاه‌های دولتی معتبر ترکیه امتحانات YOS مخصوص به خود را طراحی و برگزار می‌کنند. لازم به ذکر است که دانشگاه‌های ترکیه سالی یک بار این آزمون را برگزار می‌کنند.

آزمون YOS از سه بخش تشکیل شده است. مفاد اصلی این آزمون به هوش، ریاضیات و هندسه اختصاص دارد. سؤالات آزمون YOS به صورت تستی هستند و هر سؤال دارای 5 گزینه می‌باشد. دانشگاه‌ها به طور کلی برای پاسخ اشتباه نمره منفی در نظر می‌گیرند، اما برخی از دانشگاه‌ها این کار را نمی‌کنند. نسبت نمره منفی در آزمون YOS 4 به 1 است. یعنی 4 پاسخ نادرست یک پاسخ صحیح را از بین می‌برد. بنابراین می‌توان گفت که این آزمون یکی از مهم‌ترین آزمون‌های ورود به دانشگاه‌های ترکیه است.

  • آزمون SAT برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه

نام این آزمون مخفف Scholastic Assessment Test است که یک آزمون استاندارد برای ورود به کالج و برخی از دانشگاه‌های مقطع کارشناسی است. متقاضیان عمدتاً در سال یازدهم و دوازدهم تحصیل خود در این آزمون شرکت می‌کنند. لازم به ذکر است که آزمون SAT Subject نوع دیگری از آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه بوده که در 5 رشته ریاضی، تاریخ آمریکا و جهان، علوم و زیست شناسی، زبان‌های خارجی و ادبیات انگلیسی برگزار می‌شود. آنچه برای ورود به دانشگاه لازم است SAT General است. این آزمون توسط هیئت کالج برگزار می‌شود و حداقل 6 بار در سال برگزار می‌شود و در سایت www.collegeboard.org اعلام می‌شود. این آزمون در سال 1395 دچار تغییراتی شد و سیستم امتیازدهی آن متفاوت از قبل گردید.

  • آزمون TUS برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه

این یک آزمون تخصصی برای پزشکان است که برای رشته‌های دندانپزشکی، دامپزشکی، شیمی و موارد مشابه برگزار می‌شود. به کسانی که در این آزمون موفق می‌شوند دستیار می گویند. طبق قوانین، افرادی که در آزمون TUS موفق می‌شوند و از این دوره فارغ التحصیل می‌گردند، عنوان پزشک متخصص را دریافت می‌کنند.

شرایط آزمون TUS به این صورت است که در بهار و پاییز بین آوریل و سپتامبر در آنکارا برگزار می‌شود. در هر آزمون حدود 10000 تا 13000 نفر شرکت می‌کنند و نزدیک به نیمی از شرکت کنندگان مجاز به انتخاب رشته هستند و تقریباً نیمی از آن‌ها مجاز به انتخاب رشته در یک فضای تخصصی می‌شوند. نا گفته نماند که این آزمون دارای 11 درس اصلی است و تعداد کل سؤالات 200 مورد می‌باشد. همچنین مدت زمان پاسخگویی به سؤالات آزمون، 210 دقیقه در نظر گرفته شده است.

لیست دروس آزمون TUS نیز عبارتند از:

  • آناتومی (10 سؤال)
  • فیزیولوژی، بافت شناسی، جنین شناسی (10 سؤال)
  • بیوشیمی (20 سؤال)
  • میکروبیولوژی (20 سؤال)
  • آسیب شناسی (20 سؤال)
  • فارماکولوژی (20 سؤال)
  • بیماری‌های داخلی (20 سؤال)
  • کودکان (30 سؤال)
  • جابجایی عمومی (20 سؤال)
  • زنان و زایمان (14 سؤال)
  • کارآموزی کوچک (15 سؤال)

شش دوره اول به عنوان پایه پزشکی و 5 دوره آخر برای پزشکی بالینی است. آزمون TUS یکی از سخت‌ترین آزمون‌هایی است که در ترکیه برگزار می‌شود.

  • آزمون ALES برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه

کلمه ALES مخفف Akademik lısansüstü Eğitime Sınavı است. این آزمون برای ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی همچون کارشناسی ارشد و دکتری می‌باشد و البته برای ورود به دوره‌های تخصصی پذیرش مربی در دانشگاه‌ها. این آزمون که دو بار در سال از طریق سازمان آموزش عالی ترکیه (YÖK) و جنبش دانشجویی ترکیه (YSYM) در ماه‌های می و دسامبر برگزار می‌شود، در دو سطح SAYISAL و SÖZEL در قالب 40 سؤال ریاضی، هوش و ترکی استانبولی است. خوب است بدانید که میزان پاسخگویی به سؤالات ریاضی برای ورود به رشته‌های مهندسی اهمیت بسیاری دارد.

  • آزمون GRE برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه

آزمون GRE مخفف Graduate Record Examination است که دارای دو نوع General و Subject می‌باشد. نوع Subject فقط برای رشته‌های خاصی در دسترس است و GRE General آزمونی برای سنجش توانایی تحصیلی متقاضیان برای تحصیل در مقاطع عالی است. این آزمون شامل سه مبحث اصلی به شرح زیر است:

  • مهارت‌های محاسباتی ریاضی
  • درک مطلب
  • مقاله نویسی

این آزمون برای بسیاری از شرکت کنندگان دشوار می‌باشد، چرا که در قسمت درک مطلب، انشا نویسی تحلیلی و عمومی، موضوعاتی وجود دارد که بسیاری از آزمون دهندگان قبلاً با آن‌ها آشنایی نداشته‌اند. بخش ریاضی 40 سؤال دارد و همگی مانند سؤالات ریاضی در مقطع دبیرستان هستند، اما این بخش به دلیل سؤال زبان انگلیسی و نیاز به حل مسائل در زمان کوتاه، حتی برای دانشجویان کارشناسی ارشد نیز کمی سخت است.

در بخش درک مطلب، مترادف و متضاد کلمات گاهی آنقدر سخت است که حتی دانشجویانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد زبان شناسی انگلیسی هستند نیز قادر به درک برخی از جملات و کلمات نیستند. با این حال، متقاضیانی که حداقل شش ماه برای مطالعه در این آزمون وقت بگذارند، می‌توانند نمره معقولی را کسب کنند و هیچ یک از دانشگاه‌ها انتظار دریافت نمره بالای 80 درصد را ندارند. اما کسب حداقل 50 درصد امتیاز در هر مهارت ضروری است.

  • آزمون GMAT برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه

آزمون GMAT که مخفف Graduate Management Admission Test می‌باشد، به عنوان یکی از معتبرترین ابزارها برای سنجش مهارت‌های فردی و ذهنی متقاضیان دوره‌هایی مانند MBA و MPA (کارشناسی ارشد مدیریت دولتی) محسوب می‌شود. امروزه بسیاری از مؤسسات آموزشی و دانشگاه‌های معتبر ترکیه با برگزاری چنین دوره‌هایی، نمره آزمون GMAT را معیاری برای ارزیابی دانشجویان متقاضی می‌دانند.

این آزمون عموماً به صورت کامپیوتری انجام می‌شود و پاسخ هر سؤال توسط دانش آموز در تعیین سؤال بعدی مؤثر است. در این آزمون دانش آموزان نمی‌توانند سؤال را بدون پاسخ بگذارند یا به سراغ سؤال بعدی یا قبلی بروند و نمی‌توانند پاسخ خود را تغییر بدهند. امتیاز دانش آموزان به صورت لحظه‌ای محاسبه شده و به محض تکمیل به آن‌ها اعلام می‌شود. خوب است بدانید که نمره قبولی در آزمون GMAT نمره ثابتی نیست، اما به دلیل ترکیبی بودن آزمون، هر موسسه یک سطح از نمره را ملاک قبولی خود قرار می‌دهد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *