چند نکته کلیدی به منظور تقویت اسپیکینگ تافل

نکات مهم برای تقویت اسپیکینگ تافل

احتمالاً می‌دانید که آزمون تافل یکی از چند آزمون مهم بین‌المللی است که در اغلب موارد داشتن مدرک آن برای مهاجرت تحصیلی و اخذ پذیرش در مؤسسات آموزشی کشور مقصد ضروری است؛ بنابراین کسب نمره قبولی در این آزمون که توانایی افراد را در ۴ جنبه خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن تست می‌کند، اهمیت زیادی دارد. از بین ۴ بخش آزمون، مهارت اسپیکینگ می‌تواند داوطلبان کهنه‌کار زبان و مبتدیان را به طور یکسان گیج کند؛ چراکه در طی این قسمت از امتحان شما باید هنگام پاسخ به سؤال‌های مختلف، جنبه‌های متفاوت امتحان مانند مدیریت زمان، درجه‌بندی سؤالات، الگوهای پاسخ‌گویی و بسیاری معیارهای دیگر را نیز در نظر بگیرید. هدف ما نیز در این مقاله این است که با ذکر نکات مهم به تقویت اسپیکینگ تافل شما کمک کرده و مهارت‌های گفتاری شما را برای کسب نمره قبولی در این امتحان بهبود ببخشیم.

چند نکته کلیدی به منظور تقویت اسپیکینگ تافل

اگر به دنبال تقویت مهارت اسپیکینگ برای شرکت در آزمون تافل هستید، این موارد را در نظر داشته باشید:

آشنایی نسبی با انواع تافل

اولین قدم برای تقویت اسپیکینگ از صفر در امتحان تافل آشنایی با ساختار این آزمون است. همان‌طور که می‌دانید، این بخش توانایی شما را در صحبت کردن به زبان انگلیسی به طور مؤثر و در موضوعات مختلف آزمایش می‌کند. در سراسر دنیا کلا 3 نوع آزمون تافل برگزار می‌شود که شامل toefl ibt، toefl PBT و toefl CBT است. در کشور ما و بسیاری کشورهای دیگر معمولاً آزمون تافل ibt برگزار شده که پاسخگویی به سؤالات آن حدود سه ساعت زمان می‌برد. ساختار کلی این آزمون مانند دیگر آزمون بین‌المللی زبان ielts، شامل ۴ بخش مختلف ریدینگ، لیسنینگ، اسپیکینگ و رایتینگ تافل است.

آشنایی با ساختار اسپیکینگ تافل

همان‌طور که به آن اشاره کردیم در بخش اسپیکینگ تافل ای بی تی که بی‌شباهت به اسپیکینگ آیلتس نیست، فرد باید بر اساس موضوعات واقعی و موقعیت‌های آکادمیک به سؤالات پاسخ داده تا میزان تسلط او بر زبان انگلیسی مشخص شود. این سؤالات در ۴ تسک مختلف دسته‌بندی می‌شوند که به شرح زیر هستند:

بخش اول: Independent Speaking

اولین بخش از سؤالات Independent اسپیکینگ به معنای سؤال مستقل است که باید برای پاسخگویی به آن از اطلاعات شخصی خود استفاده کرده و نظرتان را در مورد یک موضوع مشترک بر اساس افکار، ایده‌ها و تجربیاتی که دارید، بیان کنید. معمولاً در این تسک شکل سؤال به این صورت است که از بین دو گزینه بر اساس سلیقه خود یکی را انتخاب کرده یا اینکه موافقت یا مخالفت خود را با ذکر جزئیات اعلام کنید. چیزی که می‌تواند باعث شود نمره خوبی از این بخش کسب کنید مدیریت زمان مناسب است. در این بخش برای آماده‌سازی خود 15 ثانیه و برای صحبت کردن حدود ۴۵ ثانیه وقت دارید؛ در نتیجه باید بتوانید خیلی زود برای پاسخگویی آماده شوید.

Independent Speaking

بخش دوم: integrated speaking

سؤالات در تسک‌های 2، 3 و4 آزمون اسپیکینگ تافل، به صورت تلفیقی پرسیده می شوند. به این معنا که شما برای جواب دادن باید مهارت های دیگر مثل خواندن و گوش دادن را با صحبت کردن خود ترکیب کنید. به طور مثال ممکن است یک ویدیو یا یک سخنرانی برای شما پخش شود یا یک متن را خوانده و سپس با خلاصه کردن یا توضیح آنچه خوانده اید یا شنیده اید، به سوالات پاسخ دهید.

درک ساختار هر سؤال بسیار اهمیت دارد؛ چراکه نحوه پاسخ شما بر این اساس مشخص می شود. در واقع یکی از معیارهای اصلی امتیازدهی در آزمون گفتاری توسعه موضوع طبق فایل صوتی اسپیکینگ تافل است. توجه داشته باشید که برای این تسک نیز زمان کمی در اختیار خواهید داشت که شامل 30 ثانیه برای آماده کردن پاسخ و 60 ثانیه برای صحبت کردن می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: چگونه با اعتماد به نفس انگلیسی صحبت کنیم؟

زمان و مکان مناسب را برای مطالعه انتخاب کنید

برنامه مطالعاتی بسته به نحوه مطالعه هر فرد و تواناهایی او متفاوت است تا بهترین نتایج را به همراه داشته باشد. آیا شما فردی سحرخیز هستید؟ پس بهتر است صبح‌ها مطالعه کنید؛ اما اگر در آرامش شب تمرکزتان برای یادگیری افزایش می‌یابد، می‌توانید این تایم را به مطالعه خود اختصاص دهید. نکته مهم این است که حتما زمان باکیفیتی را کنار گذاشته تا بتوانید بر روی تقویت اسپیکینگ تافل خود تمرکز کنید.

زمان و مکان مناسب را برای مطالعه

همچنین بهتر است از قبل برنامه‌ریزی انجام دهید و تاریخ و زمان مطالعات آینده خود را یادداشت کنید. سپس، وقتی آن ساعت فرا رسید، به محل مطالعه انتخابی خود بروید، گوشی همراه خود را خاموش کرده و فقط برای گرفتن مدرک تافل تضمینی مطالعه و تمرین کنید.

اطلاعات کلیدی را یادداشت کنید

در طول مطالعه برای آزمون، داشتن یک جزوه اسپیکینگ تافل می‌تواند نقش زیادی در موفقیت شما داشته باشد. حتی اگر تنها یک تکه کاغذ داشته باشید می‌توانید از آن استفاده کرده و بر روی آن بنویسید. پس فراموش نکنید که در هر صورت از این فرصت استفاده کنید؛ به خصوص زمانی که در حال گوش دادن به صدای بخش 2، 3 و سؤال 4 هستید. همچنین بهتر است در حین گوش دادن، کلمات کلیدی و اطلاعات مهم را یادداشت کرده تا بعد با آمادگی کامل پاسخ خود را بدهید.

به این‌ترتیب عادت کنید که فقط چیزهایی را که مهم هستند، یادداشت کرده و چیزهایی را که نیستند نادیده بگیرید. اگر می‌توانید، با یک فرد ماهر تمرین کنید تا بتوانید در حین گوش دادن به طور همزمان، یادداشت بردارید. سپس یادداشت‌های خود را مقایسه کنید و ببینید آیا همان موارد را یادداشت کرده‌اید یا خیر؟

پیشنهاد مطالعه: ۱۰ رمان انگلیسی برای تقویت زبان سطح مبتدی

برخی از عبارات اضطراری را یاد بگیرید

مهم نیست چقدر خود را برای آزمون اسپیکینگ تافل آماده کرده‌اید، به هر حال باز هم ممکن است کلمه‌ای از کتاب‌ها را فراموش کنید، وسط جمله گیر کرده یا سؤالی برایتان پیش بیاید که مطمئن نیستید چگونه پاسخ بدهید. در صورت رخ دادن چنین اتفاقاتی نگران نباشید؛ چراکه حتی افراد بومی نیز گاهی کلمات را فراموش می‌کنند.

با این حال ایده خوبی است که عباراتی را آماده داشته تا بتوانید راحت‌تر به مسیر پاسخ سؤال خود بازگردید. امیدواریم که نیازی به استفاده از عبارات اضطراری مثل Personally ، as far as یا some may نداشته باشید، اما با استفاده از آنها در مواقع اضطراری می‌توانید برای خود زمان بخرید.

هر روز صحبت کردن را مانند یک انگلیسی‌زبان تمرین کنید

هر چقدر بیشتر صحبت کردن به زبان انگلیسی را تمرین کنید، با این زبان راحت‌تر خواهید بود. در نهایت، شما می‌توانید تا حدودی به اندازة یک فرد بومی با لهجه آشنا شده و با تلفظ درست کلمات شبیه به آن‌ها حرف بزنید. بنابراین توصیه می‌کنیم که حتما هر روز انگلیسی صحبت کنید؛ چه با یک دوست، یک معلم خصوصی یا حتی با خودتان جلوی آینه! این به شما کمک می‌کند تا علاوه بر تقویت اسپیکینگ تافل، اعتماد به نفس خود را در صحبت کردن نیز بهتر کنید.

هر روز صحبت کردن را مانند یک انگلیسی‌زبان تمرین کنید

مطالب مختلف را به زبان انگلیسی خوانده و گوش دهید

خواندن و گوش دادن به مطالب انگلیسی‌زبان می‌تواند به شما کمک کند واژگان و گرامر خود را بهبود بخشیده و با انواع سبک‌ها و لهجه‌ها آشنا شوید. خواندن روزنامه‌ها، مجلات و وب‌سایت‌های انگلیسی‌زبان و همچنین گوش دادن به پادکست‌های انگلیسی، برنامه‌های خبری و برنامه‌های تلویزیونی در حین تمرین آزمون نمونه اسپیکینگ تافل می‌تواند به تقویت مهارت‌های زبانی شما تا حد زیادی کمک کند.

پیشنهاد مطالعه: تکنیک ترنسکرایب و تاثیر آن بر تقویت لیسنینگ

صحبت کردن خود را ضبط کنید

برای تقویت اسپیکینگ تافل می‌توانید در حین صحبت کردن صدای خود را ضبط کرده تا اشکالات خود در تلفظ، گرامر یا سرعت حرف زدن را شناسایی کنید. فراموش نکنید که به ویس‌هایتان گوش داده و عملکرد خود را ارزیابی نمایید. همچنین می‌توانید از یک معلم یا دوست بخواهید که به صدای شما گوش داده و در مورد آن‌ نظر بدهد.

سخن پایانی

بخش اسپیکینگ تافل همیشه باعث ایجاد اضطراب و دلهره در داوطلبان آزمون تافل می‌شود. با این حال، شما با یادگیری ساختار این آزمون و انجام نکات گفته شده در این مقاله برای تقویت اسپیکینگ تافل، می‌توانید به راحتی بر این استرس و ناراحتی غلبه کنید. تنها چیزی که باید انجام دهید این است که بعد از ثبت‌نام در این آزمون آنچه را که آموخته‌اید، اجرا کنید.

اگر به دنبال بهترین راه برای تقویت اسپیکینگ تافل هستید، توصیه می‌کنیم که از کلاس‌های تافل مکتب کلاس استفاده کنید. شما می‌توانید به طور خصوصی با بهترین اساتید ایران از طریق مکتب کلاس برداشته و مهارت صحبت کردن خود به زبان انگلیسی را بهبود ببخشید. همچنین از این طریق می‌توانید به طور دقیق بر روی مشکلات خود در زبان انگلیسی تمرکز کرده و قبل از شرکت در آزمون، آنها را برطرف کنید.

 

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *