نمره دهی در آزمون آیلتس

نحوه محاسبه نمره آیلتس چگونه است؟

برای اینکه نحوه محاسبه نمره آیلتس را یاد بگیرید، قبل از آن باید در مورد چگونگی برگزاری این آزمون و بخش‌های مختلف آن اطلاعاتی به دست‌ آورید. اجازه دهید که ابتدا در مورد آزمون آیلتس توضیح دهیم.

آزمون آیلتس، یکی از مطرح‌ترین آزمون‌های بین‌المللی  و جز اصلی ترین آزمون ها در سر تا سر جهان است که هر ساله توسط دانشگاه کمبریج انگلستان  طرح گردیده و توسط دو سازمان شورای فرهنگی بریتانیا و و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می‌شود. جالب است بدانید که از نظر ادارات مهاجرت کشورهای بریتانیا، استرالیا، کانادا، نیوزیبند، ایرلند و اسکاتلند مدرک آزمون آیلتس مدرک زبان مورد تایید می باشد.

این آزمون مهارت تمامی داوطلبین را در چهار قسمت درک مطلب(Reading)، شنیداری(Listening)، گفتاری (Speaking) و نوشتاری (Writing) مورد ارزیابی قرار می‌دهد. آزمون آیلتس نمره ردی یا قبولی ندارد، بلکه بر اساس نوع دانشگاه‌ها و پذیرش آن‌ها داوطلبین را ارزیابی می‌کند. یک نتیجه آیلتس یا فرم گزارش آزمون برای همه شرکت کنندگان در آزمون با نمره 1(مبتدی) تا نمره ی 9(پیشرفته) صادر می شود و هر موسسه آستانه متفاوتی را تعیین می کند. به مؤسسات توصیه می‌شود گزارش‌های قدیمی‌تر از دو سال را معتبر تلقی نکنند. نمره ی صفر در این آزمون به داوطلبی که آزمون را انجام نداده است تلقی می گردد.

نحوه محاسبه نمره آیلتس چگونه است؟

در آزمون آیلتس برای چهار بخش مهارتی شنیداری، خوانداری، گفتاری و نوشتاری نمره‌ای جداگانه از صفر تا نه در نظر گرفته می‌شود که ارزش هر کدام از این نمرات با هم برابر است. به همین دلیل نمره اوورال آیلتس از جمع این چهار نمره و گرفتن میانگین آن‌ها محاسبه می‌شود.

نحوه محاسبه نمره ی آزمون را تعداد تست های درست شما در آزمون مشخص می کند. جدول زیر در محاسبه نتیجه ی آزمون  به تفکیک 4 مبحث آزمون، راهنمایی می نماید:

 

IELTS Listening Scores

Band Scores Correct Answers
39-40 9
37-38 8.5
35-36 8
32-34 7.5
30-31 7
26-29 6.5
23-25 6
18-22 5.5
16-17 5
13-15 4.5
11-12 4

IELTS Reading Scores (Ac)

Band Scores Correct Answers
40-39 9
38-37 8.5
36-35 8
34-33 7.5
32-30 7
29-27 6.5
26-23 6
22-19 5.5
18-15 5
14-13 4.5
12-10 4
9-8 3.5
7-6 3
5-4 2.5

IELTS Reading Scores -General

Band Scores Correct Answers
40 9
39 8.5
37-38 8
36 7.5
34-35 7
32-33 6.5
30-31 6
27-29 5.5
23-26 5
19-22 4.5
15-18 4
12-14 3.5
9-11 3
6-8 2.5

نمره آزمون آیلتس چگونه گرد می‌شود؟

همان‌طور که در پاراگراف بالا توضیح دادیم، نمره آزمون آیلتس از جمع نمرات چهار بخش به دست می‌آید و سپس به سمت نزدیکترین نمره گرد می‌شود. مثلاً اگر نمره اوورال آزمون ایلتس پنج و بیست و پنج صدم باشد به طرف نمره نیم گرد خواهد شد.

به مثال زیر توجه کنید:

A: Listening: 6/5، Reading: 7 ، Writing: 6/5 ، Speaking: 5

Overal: (7+6/5+5+6/5) /4= 6. 25 ، Band= 6. 5

نمره کل آزمون آیلتس چقدر است؟

نمره کل آزمون آیلتس، سؤالی است که بسیاری از داوطلبین آزمون آیلتس می‌پرسند. سیستم نمره دهی آزمون آیلتس مقررات و چهارچوب خاص خود را دارد. نحوه محاسبه این آزمون بر اساس سیستم Band است. همان‌طور که پیشتر گفتیم، نمره کل آیلتس نه است که نمرات هر بخش از مهارت‌ها به صورت گرد شده محاسبه می‌شود.

 

هر نمره در آزمون آیلتس بیانگر چه سطحی از توانایی است؟

  • نمره صفر: این نمره پایین‌ترین نمره آیلتس است که هیچ معیاری برای ارزیابی ندارد.
  • نمره یک: این نمره نشان‌دهنده آن است که در اصل هیچ توانایی برای استفاده از زبان بیش از چند کلمه وجود ندارد.
  • نمره دو: نمره دو نشان دهنده این است که اطلاعات واژگانی بسیار کم و ابتدایی است.
  • نمره سه: این نمره نشان دهنده داشتن توانایی درک مفاهیم کلی در موقعیت‌های روزمره خیلی آشنا و داشتن مکث‌ها و یا توقف‌های مکرر حین صحبت کردن است.
  • نمره چهار: نشان دهنده داشتن استعداد‌ها و قابلیت‌های محدود است و نمی‌تواند از کلمات و زبان پیچیده استفاده کند.
  • نمره پنج: نمره پنج نشان دهنده مهارت نسبی داوطلب و درک مطلب در موقعیت‌های مختلف است. البته اشتباهات زیادی نیز دارد.
  • نمره شش: با وجود ناهماهنگی‌ها و بی‌دقتی‌ها باز هم داوطلب مهرت زبانی مؤثر دارد. این داوطلب توانایی خوبی در درک مطلب و موقعیت‌های گوناگون دارد.
  • نمره هفت: کسب این نمره نشان دهنده توانایی داوطلب در کاربرد زبان انگلیسی در موقعیت‌های مختلف است. البته هر از گاهی اشتباهاتی نیز دارد.
  • نمره هشت: این نمره نشان دهنده توانایی نسبتاً بالایی در مهارت‌های زبان انگلیسی است. البته اشتباهاتی جزیی نیز دارد.
  • نمره نه: همانطور که می‌دانید این نمره بالاترین نمره آزمون آیلتس است که نشان دهنده توانایی بالا در مهارت‌های زبان انگلیسی است بدون هیچ اشتباهی.
نمرات مهارت‌های آزمون آیلتس

نحوه محاسبه مهارت های آیلتس

نمرات مهارت‌های مختلف در آزمون آیلتس

همانطور که در ابتدای مقاله نیز توضیح دادیم، هر بخش از مهارت‌های آزمون آیلتس به صورت کاملاً جداگانه بررسی می‌شود و نمره دهی مخصوص به خود را دارد. البته تمامی نمرات در پایان با هم جمع شده و میانگین حاصل از جمع چهار نمره مهارت به دست می‌آید.

  • بخش شنیداری یا Listening

بخش لیسنینگ آیلتس ۴۰ سؤال دارد که هر کدام از سؤال‌ها یک نمره دارد. اگر چه این آزمون نمره منفی ندارد، اما باز هم دقت و تمرکز زیادی را می‌طلبد. نمره‌ای که از چهل به دست می‌آورید از نمره کل محاسبه می‌شود.

  • بخش خوانداری یا Reading

این بخش هم مانند بخش شنیداری چهل سؤال دارد. هر سؤال یک نمره دارد. به طور کلی امتحانات آکادمیک و جنرال درست مانند هم تصحیح می‌شوند، اما برای آزمون‌های آکادمیک کلمات و سؤالات کمی تخصصی‌تر و دشوارتر است.

ریدینگ آیلتس هم همانند مرحله قبلی گفته شده دارای ۴۰ سؤال است که هر سؤال یک نمره بارم دارد. امتحانات Reading جنرال و آکادمیک درست مثل هم تصحیح می‌شوند، اما برای آزمون آکادمیک کمی کلمات به کار رفته شده دشوارتر و تخصصی‌تر است.

  • بخش نوشتاری یا Writing

برای بخش نوشتاری آزمون آیلتس داوطلبان در چهار موضوع تخصصی و جنرال مورد سنجش قرار می‌گیرند. موفقیت در جواب دادن به سؤالات موضوع یک و دو و همچنین رعایت انسجام بین آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

چهار موضوع انتخابی هر کدام نمره‌ای مساوی دارند که نهایتاً در پایان آزمون و جمع نمرات از آن‌ها میانگین گرفته می‌شود.

  • بخش نوشتاری گفتاری یا Speaking

در بخش گفتاری آزمون آیلتس، روان بودن صحبت‌های داوطلبین، دایره واژ‌گانی گسترده، دقت و توجه به نکات گرامری اهمیت زیادی دارد. این بخش نیز چهار موضوع دارد. نمرات هر چهار بخش مساوی است و در پایان از کل نمرات آن‌ها میانگین گرفته می‌شود تا نمره اصلی به دست بیاید.

به عنوان مثال: نمره دهی آیلتس در بخش‌ گفتاری چگونه است؟

بخش اسپیکینگ آیلتس شامل ۳ بخش متنوع است که سطح آن‌ها به ترتیب از آسان به سخت تغییر می‌کند.

در بخش اول باید به سؤالات ساده‌ای مانند موضوعات روزمره مانند کار، غذا، مسافرت و… جواب دهید.

در بخش دوم باید به مدت دو دقیقه در مورد موضوع مورد علاقه خود و یا یک موضوع خاص صحبت کنید.

در بخش سوم باید به چندین سؤال در مورد موضوعی که در بخش دوم صحبت کرده بودید، پاسخ دهید.

نمره‌دهی در بخش گفتاری آزمون آیلتس، بر اساس چهار فاکتور مشخص ارزیابی می‌شود که هر فاکتور بیست و پنج در صد نمره کل شما را تشکیل می‌دهد.

در این بخش به فاکتور‌های خاصی توجه می‌شود که عبارتند از:

  • صحبت کردن سلیس و روان با توجه به مدت زمان مشخص شده
  • صحبت کردن بدون تپق و مکث
  • صحبت کردن بدون تکرار اشتباه
  • توانایی درک صحبت‌های ممتحن
  • استفاده از المان‌های ارتباطی
  • به کار بردن اصطلاحات و واژگان مختلف
  • رعایت ترتیب و نوبت
  • استفاده کمتر از جملات و کلمات متداول و متعارف و به جای آن استفاده از اصطلاحات و ضرب و المثل‌ها و جملات ادبی
  • عدم خطا
  • استفاده مناسب از دستور زبان در جا‌های مناسب
  • استفاده از ساختار‌ها و نقش‌های متناسب با جمله
  • به کارگیری گرامر و زمان‌های مختلف در جمله
  • تلفظ صحیح کلمات و به صورت قابل درک و واضح صحبت کردن
  • به کارگیری لحن مناسب در جملات
  • استفاده از کلمات مترادف گسترده با تلفظ درست در جای مناسب
آمادگی آزمون آیلتس

آمادگی برای شرکت و موفقیت در آزمون آیلتس

برای آمادگی آزمون آیلتس از چه منابعی استفاده کنیم؟

برای اینکه آمادگی کافی برای شرکت و موفقیت در آزمون آیلتس پیدا کنید، بهتر است که بهترین منابع آزمون آیلتس را مطالعه کنیم. اگر دوست دارید که در مورد منابع مهم آزمون آیلتس بیشتر بدانید مقاله “ بهترین منابع آزمون آیلتس” را مطالعه کنید.

آیا برای موفقیت در آزمون آیلتس گرفتن استاد آیلتس لازم است؟

از آنجایی که بسیاری از افراد برای مطالعه منابع قبل از آزمون آیلتس مشکل دارند و به واقع نمی‌دانند کدامیک از قسمت‌های کتاب مهم‌تر است، بهتر است که از دانش اساتید با تجربه در این زمینه استفاده کنند.

برای اینکه در آزمون آیلتس موفق شوید و از دوباره کاری و صرف هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید، بهتر است که از همان ابتدا کلاس خصوصی مطابق با سطح زبانی خود برای آمادگی آزمون آیلتس بگیرید. بدین ترتیب راحت‌تر می‌توانید نقاط ضعف خود را رفع کنید.

سخن آخر 

حال که با سیستم نمره دهی آزمون آیلتس آشنا شدید، اگر می‌خواهید برای شرکت در این آزمون آماده شوید، حتماً سعی کنید که مطابق با ارزیابی و نمره دهی این آزمون مطالعه کنید.

یعنی اینکه ابتدا روی نکاتی تمرکز کنید که اهمیت بسیاری در آزمون آیلتس دارند. اگر چه تمامی مهارت‌ها و بخش‌های آزمون آیلتس از اهمیت یکسانی برخوردار است، اما روان صحبت کردن و استفاده از داِیره واژگانی وسیع می‌تواند به عنوان یک مزیت برای شما باشد.

بهتر است برای شرکت در آزمون آیلتس، قبل از هر چیز از بهترین منابع آزمون آیلتس استفاده کنید. برای خواندن منابع بهتر است برنامه‌ریزی دقیق و منظمی داشته باشید.

اگر می‌خواهید به صورت خود خوان دروس و منابع را مطالعه کنید، حتماً به صورت پیاپی و منظم دروس را یاد بگیرید. هر چند که پیشنهاد مکتب کلاس به شما به کارگیری یک استاد با تجربه آیلتس است.

قبل از اینکه شروع به خواندن منابع آیلتس کنید، حتماً سطح زبانی خود را با شرکت در آزمون‌های آزمایشی آیلتس بسنجید و ببینید که در چه موضوعاتی ضعیف هستید. سپس بیشترین تمرکز را روی نقاط ضعف خود بگذارید و در کنار آن نقاط مثبت خود را نیز افزایش دهید.

اگر بتوانید به صورت منسجم هم بر نقاط ضعف و هم نقاط قوت خود کار کنید، قطعاً نتیجه مناسبی در آزمون آیلتس خواهید گرفت.

و نکته آخر اینکه نقش بهترین اساتید آیلتس را در موفقیت آزمون آیلتس نادیده نگیرید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *