تافل یا آیلتس

فرق بین ایلتس و تافل چیست؟ و کدام بهتر است؟

فرق ایلتس و تافل چیست؟ این دو آزمون از لحاظ ساختاری بسیار با هم متفاوت هستند. نحوه و روش ارزیابی افراد شرکت کننده در آزمون، تعداد سوالات و زمان هر کدام از آزمون ها، تفاوت دیگر آزمون های آیلتس و تافل است.

علاوه بر توجه به فرق ایلتس و تافل در موارد فوق باید به هدف و کاربرد مورد نیاز، بعد از دریافت مدرک نیز توجه ویژه داشته باشید. این مدارک برای اهداف مختلف مانند تحصیل، مهاجرت و غیره می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

آیا برای اثبات مهارت زبان انگلیسی خود نیاز به شرکت در یک آزمون را دارید؟ دو آزمون اصلی مهارت زبان انگلیسی قابل قبول در دانشگاه های سراسر جهان عبارتند از: TOEFL و IELTS. اما باید TOEFL را انتخاب کرد یا IELTS ؟ هر آزمون چطور برگزار می شود؟ آیا موسسات دانشگاهی نتیجه یک آزمون را به جای دیگری قبول می کنند؟ به کدام آزمون امتیاز بالاتری داده می شود؟

کسب نمره خاص در یکی از این آزمون ها می تواند به شما کمک کند تا در دانشگاه مورد نظر خود به زبان انگلیسی تحصیل کنید، بنابراین قبولی در یکی از این آزمون ها می تواند یک قسمت اساسی از روند تحصیل در خارج از کشور باشد.

آزمون ها و سیستم امتیازدهی و روش مطالعه در هر یک از آن ها کاملا متفاوت است، بنابراین بهتر است قبل از تصمیم گیری در مورد انتخاب شرکت در هر کدام، کمی بیشتر در مورد آن ها بدانیم.

تافل بهتر است یا آیلتس

دانشگاه مورد علاقه شما کدام آزمون ها را می پذیرد؟ این مهمترین نکته است زیرا اگر دانشگاه مورد علاقه شما نمره آزمونی را که در آن شرکت کرده اید قبول نکند، هیچ عامل دیگری مهم نیست. TOEFL و IELTS به طور گسترده در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در سراسر جهان پذیرفته می شوند.

تافل بیشتر مورد قبول موسسات و دانشگاه های آمریکایی قرار می گیرد، در حالی که آیلتس بیشتر توسط دانشگاه های اتحادیه اروپا و دانشگاه های آسیایی پذیرفته می شود. اما بسیاری از دانشگاه ها نمره هر یک از این امتحانات را می پذیرند. با این حال، ممکن است یک دانشگاه ترجیح دهد که نمره یک آزمون خاص را مدنظر قرار دهد، بنابراین به این نکته بیش از بقیه نکات توجه کنید.

آیلتس سخت تره یا تافل ؟

برای آگاهی از این فرق ایلتس و تافل می توانیم به موارد زیادی توجه کنیم. اما اگر هدف بررسی این دو آزمون از دید شرکت کنندگان در آن باشد و بخواهیم آزمون تافل و آیلتس را از لحاظ سطح دشواری مقایسه کنیم، بیشتر افرادی که در آزمون PBT شرکت کرده اند این آزمون را از سایر آزمون ها ساده تر می دانند. اما امروزه آزمون تافل IBT و IELTS برگزار می شود. آزمون TOFEL IBT در مقابل آزمون آیلتس آکادمیک به نسبت از دید شرکت کنندگان سخت تر به نظر می رسد. البته باید به این نکته نیز توجه خاص داشته باشید که مدرک آزمون IELTS برای دریافت ویزای کار و همچنین ویزای مهاجرت شناخته شده تر است. لطفا فراموش نکنید که این آزمون آیلتس عمومی است و آن را نمی توان جایگزین مدرک تافل کرد.

 همه چیز در مورد آیلتس و تافل و تفاوت های اصلی

تفاوت های اصلی تافل با آیلتس

همه چیز در مورد آیلتس و تافل و تفاوت های اصلی بین آن ها

 TOEFL به طور كلی مستلزم آن است كه در امتحان خود فقط از انگلیسی آمریكایی یا انگلیسی بریتانیا استفاده كنید و این دو را با هم مخلوط نكنید، در حالی كه به نظر می رسد آیلتس كمی انعطاف پذیرتر است. اما فرق ایلتس و تافل به همین جا هم ختم نمی شود.

  • TOEFL عمدتاً از سوالات چند گزینه ای تشکیل شده است و IELTS در شکل گیری سوالات تنوع بیشتری دارد و نیاز به پاسخ دادن وجود دارد.
  • زمان آزمون آیلتس کوتاه تر از تافل است.
  • بخش سخنرانی آیلتس بصورت حضوری با یک ممتحن انجام می شود. اما در تافل شما این بخش را هم از طریق کامپیوتر امتحان می دهید.
  • آزمون آیلتس دارای دو فرمت آکادمیک و عمومی است. در آزمون آیلتس آکادمیک و آزمون تافل دانش افراد در سطح زبان آکادمیک بررسی می شود.
  • آزمون نوع جنرال با عمومی برای افرادی مناسب است که هدف آن ها از مهاجرت، ادامه تحصیل نمی باشد. این افراد معمولا برای ادامه زندگی به یک کشور انگلیسی زبان مانند استرالیا، کانادا یا انگلستان مهاجرت می کنند.
  • سطح آزمون آیلتس عمومی یا جنرال از دو نوع آزمون دیگر ساده تر است.
  • افرادی که دانش خوبی دارند و سطح زبان انگلیسی آن ها در همه ی مهارت ها نسبتا خوب است اما برای آماده شدن برای شرکت در آزمون زمان زیادی ندارند، آیلتس می تواند انتخاب مناسب تری باشد. برای شرکت در آزمون تافل شما به یادگیری مهارت های بیشتری نیاز دارید، در نتیجه زمان آماده سازی برای شرکت در آزمون بیشتر خواهد بود.

TOEFL iBT

دانشگاه هایی که به نمره TOEFL نیاز دارند معمولاً از شما می خواهند که نمره iBT خاصی کسب کنید. iBT مخفف آزمون مبتنی بر اینترنت است و آخرین نسخه ارزیابی TOEFL است.

این آزمون برای ورود به دانشگاه های ایالات متحده لازم است و پذیرفته شده ترین آزمون مهارت انگلیسی برای آموزش عالی است.

معرفی TOEFL

آزمون TOEFL (Test of English as a Foreign Language) یک آزمون مهارت زبان انگلیسی است که توسط ETS ایجاد شده، همان سازمانی که آزمون GRE  (امتحانی برای پذیرش مدارس درجه یک) و چندین آزمون دیگر را توسعه می دهد. نسخه های مختلفی از TOEFL وجود دارد، یا کاغذی یا رایانه ای. TOEFL iBT از طریق اینترنت برگزار می شود.

امتحان TOEFL iBT

مهارت های ازمون TOEFL

بخش های امتحان TOEFL iBT

آزمون TOEFL iBT با توجه به توانایی زبان به بخش های مختلف تقسیم می شود. از طریق خواندن، گوش دادن، نوشتن و صحبت کردن، تست خواهید شد. برای هر بخش، نمره 0 تا30 دریافت خواهید کرد. سپس این نمرات با هم جمع می شوند، یعنی مجموع نمره TOEFL شما از 0 تا 120 خواهد بود.

 

مهارت نمره سطح
Reading 0-30 High: 22-30 Medium: 15-21 Low: 0-14
Listening 0-30 High: 22-30 Medium: 14-22 Low: 0-13
Speaking 0-30 Good: 26-30 Fair: 18-25 Limited: 10-17 Weak: 0-16
Writing 0-30 Good: 24-30 Fair: 17-23 Limited: 1-16 Zero: 0
Total 0-120

 

باید آزمون TOEFL را از قبل ثبت نام و رزرو کنید زیرا در برخی مناطق لیست های انتظار وجود دارد. ثبت نام در یک تاریخ آزمون هفت روز قبل از آن آزمون بسته می شود، بنابراین همیشه وقت کافی را برای خود در نظر بگیرد.

TOEFL iBT از چهار بخش مهارت تشکیل شده است. آزمون در کل 3.5 ساعت طول می کشد. یک زمان استراحت وجود دارد که باید در وسط آزمون انجام می شود. بین بخش های Listening و Speaking ده دقیقه وقفه وجود دارد. طول بخش های خواندن و گوش دادن بسته به تعداد سوالات شما متفاوت است. در زیر قالب آزمون وجود دارد.

 

مهارت تعداد سوالات زمان آزمون
Reading 36-56 60 تا 80 دقیقه
Listening 34-51 60 تا 90 دقیقه
Speaking 6 تکلیف 20 دقیقه
Writing 2 تکلیف 50 دقیقه

 

نمرات تافل

اگرچه یک دانشگاه نمره TOEFL کلی را درخواست می کند، اما ممکن است نیاز باشد که شما در هر بخش نمره مشخصی را کسب کنید.

 

بخش خواندن یا TOEFL reading

این بخش توسط کامپیوتر نمره گذاری می شود و شامل 36-56 تکلیف بر اساس خواندن متون دانشگاهی و پاسخ دادن به سوالات مربوط به درک شما از آن ها است.

 

بخش گوش دادن یا TOEFL listening

این بخش هم توسط کامپیوتر نمره گذاری می شود اما شامل 34-51 تکلیف مبتنی بر گوش دادن به سخنرانی ها، بحث های کلاس و مکالمه، سپس پاسخ دادن به سوالات مربوط به درک شما از آن ها است.

 

بخش صحبت کردن یا TOEFL speaking

در این بخش شش وظیفه وجود دارد که توسط یک ارزیاب انسانی امتیاز بندی می شود. این قسمت 20 دقیقه طول می کشد.

 

بخش نوشتن یا TOEFL writing

این بخش با رتبه بندی انسانی و کامپیوتری نمره گذاری می شود تا بهترین درک مطلب از متن و معنی آن و میزان توانایی شما بدست آید. در این بخش دو قسمت وجود دارد که باید طی 50 دقیقه انجام دهید.

آیلتس آکادمیک IELTS academic

نمرات آیلتس

 

آیلتس آکادمیک IELTS academic

همه دانشگاه های انگلستان، نمرات آزمون آیلتس را به عنوان گواهی توانایی زبان انگلیسی می پذیرند، با این حال، سطح مورد نیاز هر موسسه و برنامه های آن ها متفاوت است. در دانشگاه های کانادا و اروپا نیز به طور گسترده ای نتایج آزمون آیلتس پذیرفته شده است.

 

نمرات آیلتس

برای بیان سطح زبان انگلیسی به شما نمرات بین صفر تا نه داده می شود.

Band Score Skill Level
Band 9 Expert user
Band 8 Very good user
Band 7 Good user
Band 6 Competent user
Band 5 Modest user
Band 4 Limited user
Band 3  Extremely limited user
Band 2 Intermittent user
Band 1 Non-user
Band 0 Did not attempt the test

 

 

بخش های آزمون آیلتس

بخش های گوش دادن، خواندن و نوشتن آیلتس همه در یک روز گرفته می شوند. می توانید تست گفتاری خود را در همان روز یا حداکثر یک هفته قبل یا بعد انجام دهید.

 

مهارت تعداد سوالات زمان آزمون
Listening 40 30 دقیقه
Reading 40 60 دقیقه
Writing 2 تکلیف 60 دقیقه
Speaking 3 تکلیف 11-14دقیقه

 

 

بخش گوش دادن یا IELTS listening

در بخش گوش دادن آزمون، به چهار مونولوگ یا مکالمه ضبط شده گوش خواهید داد. این بخش 30 دقیقه، به علاوه 10 دقیقه برای نوشتن پاسخ شما طول می کشد.

 

بخش خواندن یا IELTS reading

بخش خواندن آزمون یک ساعت طول می کشد. این قسمت شامل سه بخش خواندن طولانی است. متن ارائه شده در کتاب ها، مجلات و روزنامه ها با نمودارها و تصاویر مختلف در این بخش وجود دارد.

 

بخش نوشتن یا IELTS writing

در بخش نوشتن، باید حداقل 150 کلمه روی نمودار، جدول یا دیاگرام داده شده بنویسید. سپس یک مقاله کوتاه کوتاه با حداقل 250 کلمه خواهید داشت.

 

بخش صحبت کردن یا IELTS speaking

این بخش نسبتاً کوتاه است و ممکن است فقط حدود 15 دقیقه طول بکشد. شما باید در مورد یک موضوع صحبت نسبتا طولانی کنید، و به سوالات پاسخ دهید. این بخش به صورت رو در رو با یک ممتحن است که نمره شما را تعیین می کند. در بخش speaking، شما یک مصاحبه شفاهی با یک ممتحن خواهید داشت. پاسخ های شما ضبط خواهد شد. این بخش از سه قسمت تشکیل شده است.

قسمت 1: مصاحبه کننده از دانش آموز سوالاتی آشنا در مورد کار، خانواده، تحصیلات و علایق وی می پرسد.

قسمت 2: مصاحبه کننده کارتی را با موضوعی که دانشجو باید درباره آن بحث کند به او می دهد. بعد به او یک دقیقه فرصت داده می شود تا آماده شود، سپس باید به مدت دو دقیقه صحبت کند، بعد از آن باید به یک یا دو سوال بعدی مصاحبه کننده پاسخ دهد.

قسمت 3: دانشجو و مصاحبه کننده در مورد موضوع ارائه شده در قسمت 2 به مدت چهار تا پنج دقیقه به مکالمه خود ادامه خواهند داد.

آزمون برای کانادا

کدام آزمون در کانادا معتبر است.

 

فرق ایلتس و تافل در سیستم نمره دهی

نمرات کلی TOEFL و IELTS را می توان تقریباً به شرح زیر مقایسه کرد:

IELTS TOFEL
9 118-120
8.5 115-117
8 110-114
7.5 102-109
7 94-101
6.5 79-93
6 60-78
5.5 46-59
5 35-45
4.5 32-34
0-4 0-31

 

 

کدام یک از مدارک تافل یا آیلتس برای کانادا لازم است؟

در دانشگاه های مختلف کانادا و کالج های این کشور در تمام مقاطع تحصیلات کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا نتایج آزمون آیلتس و تافل معتبر است. البته نمرات مورد نظر هر دانشگاه توسط خود آن ها ارائه می شوند.  معمولا به خاطر این که شما می توانید در داخل کشور به راحتی با استفاده از کارت های بانکی عضو شتاب هزینه ی آزمون آیلتس را پرداخت کنید، ثبت نام راحتی در پیش خواهید داشت. آزمون تافل را نمی توانید در داخل کشور ثبت نام کنید به این دلیل که در داخل ایران امکان پرداخت از طریق کارت های بانکی وجود ندارد. به این نکته هم توجه داشته باشید که بعد از صدور هر یک از مدارک تافل یا آیلتس تاریخ اعتبار هر کدام از آن ها دو سال خواهد بود.

معادل نمره CEFR

برخی از دانشگاه های اروپایی با مقیاس CEFR که مهارت زبان اروپایی را در مرز حروف و اعداد اندازه گیری می کند، آشنایی بیشتری دارند. اما اگر بخوایم به طور کلی با استفاده از این روش نمره دهی بررسی کنیم، دانشجویی که می خواهد در مقطع کارشناسی در خارج از کشور تحصیل کند، باید زبان او در سطح B2 یا بالاتر باشد. سطح B2 با نمره IELTS در محدوده 5.5  – 6.5 برابر است، اما به طور معمول نمی توانید به جای نمره درخواست شده آیلتس یا تافل از سطح CEFR استفاده کنید.

در این مقاله سعی شد تا فرق ایلتس و تافل با بررسی کامل و دقیق این دو آزمون بررسی شود. با کمک این مطالب می توانید تصمیم بگیرید که با توجه به نیاز شما کدام یک از این آزمون ها برای تعیین سطح زبان شما مناسب است.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *