جملات شرطی در زبان انگلیسی یکی از مهمترین ساختارهایی هستند که در مکالمات روزمره به کار میروند. این جملهها به طور کلی به 4 دسته تقسیم میشوند که بر پایه یک قاعده کلی ساخته شده و به کار میروند. برای اینکه بتوانید از Conditional Sentences در مکالمات روزمره خود استفاده کنید؛ باید علاوه بر گرامر حاکم بر آن، انواع جملههای شرطی در انگلیسی را هم بشناسید. پس تا انتها با مکتب کلاس همراه شوید.
جملات شرطی در زبان انگلیسی چگونه ساخته میشوند؟
هر جمله شرطی در انگلیسی دارای سه ویژگی بسیار مهم است که از قرار زیر هستند:
- کلمههای شرطی را در بر میگیرد.
مهمترین کلمه شرطی در زبان انگلیسی، if به معنای اگر است که به دو صورت میتوان از آن استفاده کرد. یکی برای توصیف شرایط احتمالی و دیگری برای توصیف پیامد انجام یک کار. برای مثال به جمله زیر دقت کنید:
If you want to come with me, I won’t go to the hospital.
در این جمله شرایط احتمالی بیان شده است. به این معنا که اگر تو با من میآیی، من به بیمارستان نمیروم. بنابراین اگر تو نیایی، من به بیمارستان خواهم رفت. در نتیجه احتمال اینکه به بیمارستان بروم یا نروم، به تصمیم تو بستگی دارد. اما به جمله زیر دقت کنید:
If it rains, we’ll get wet.
این جمله بیان یک نتیجه است. به این معنا که اگر باران بیاید؛ خیس خواهیم شد. در این صورت مطمئن هستیم که با بارش باران خیس خواهیم شد؛ در نتیجه آن را به عنوان یک نتیجه بیان خواهیم کرد.
- از دو قسمت قابل جا به جایی ساخته شده است.
یکی دیگر از ویژگیهای بسیار مهم جملات شرطی در زبان انگلیسی این است که شما میتوانید به راحتی و بدون ایجاد تغییر در معنا، دو قسمت جمله را با هم جا به جا کنید. برای مثال در هر دو جمله بالا شما میتوانید دو بخش را با هم جابجا کرده و نگران تغییر معنا نباشید. دقت کنید که اگر جای دو قسمت را با هم عوض کنید؛ دیگر نیازی به استفاده از کاما در اواسط جمله نخواهید داشت.
- میتوان با حذف یک قسمت، جمله شرطی را به جمله پرسشی تبدیل کرد
شما میتوانید قسمتی از جمله شرطی را که برای بیان نتیجه یا احتمال به کار میرود؛ تبدیل به سوال کرده و آن را از طرف مقابل خود بپرسید. به مثالهای زیر دقت کنید:
What will you do if your laptop does not work?
How can you get there if you do not have the car?
انواع جملههای شرطی در زبان انگلیسی
همانطور که گفتیم جملههای شرطی در زبان انگلیسی به چهار دسته تقسیم میشوند که از قرار زیر هستند:
- جملات شرطی صفر یا Zero Conditionals
جملات شرطی صفر از سادهترین انواع جملات شرطی در زبان انگلیسی هستند که کاربرد زیادی دارند. از این دسته از جملهها برای بیان عادتهای کلی یا حقایق علمی استفاده میشود. به همین دلیل است که در بیشتر متنهای علمی، میتوان این ساختار را مشاهده کرد. همچنین در صورتی که به یک رفتار عادت داشته باشید؛ میتوانید برای بیان آن از جمله شرطی صفر استفاده کنید. مثال زیر را در نظر بگیرید.
I go to bed early if I’m tired.
این جمله به معنای این است که معمولا وقتی خسته باشم؛ زود میخوابم. البته این اتفاقی نیست که در همه موارد بیفتد. بنابراین اگر از if به همراه فعل حال ساده استفاده کنید؛ یعنی در 50 درصد مواقع چنین اتفاقی برای شما خواهد افتاد. علاوه بر این برای بیان حقیقتهای علمی هم از جمله شرطی صفر به صورت زیر استفاده میشود:
If you heat water to 100°C, it boils.
- جملات شرطی نوع اول یا first conditionals
از جملههای شرطی نوع اول زمانی استفاده میشود که بخواهیم درباره یک اتفاق واقعی صحبت کنیم که در زمان حال یا آینده میافتد. برای مثال جمله زیر در دسته جملات شرطی نوع اول قرار میگیرد:
If it rains, we’ll get wet.
در این صورت احتمال وقوع قسمت اول جمله 50 درصد است؛ با این حال اگر چنین اتفاقی بیفتد، قسمت دوم بدون شک به وقوع خواهد پیوست. به همین دلیل قسمت اول جمله معمولا با حال ساده میآید؛ اما برای ساخت قسمت دوم باید از ترکیبات زیر استفاده کنیم:
- Will + فعل مانند I’ll miss the train if I oversleep
- Can + فعل مانند I can not pass the exam if I go to the party
- Must + فعل مانند If I pass the exam, I must celebrate
- جمله دستوری مانند If he returns, ask him to call me
در این سری از جملات شرطی در زبان انگلیسی از will تنها در زمانی استفاده میشود که بخواهیم نتیجه را بیان کنیم. بنابراین اگر بخش دوم جمله بیان یک احتمال است؛ نباید از will استفاده کرد. در چنین حالتی تنها باید از حال ساده استفاده کنید. برای مثال جمله زیر را در نظر بگیرید.
We’ll be pleased if the client will accept our offer. جمله غلط
We’ll be pleased if the client accepts our offer. جمله درست
- جملات شرطی نوع دوم یا second conditionals
جملات شرطی نوع دوم در زبان انگلیسی قدری چالش برانگیز است. از این جملات برای بیان یک موقعیت غیر واقعی در حال یا آینده استفاده میشود؛ یا بهتر است بگوییم زمانی که احتمال وقوع یک رویداد نزدیک به صفر باشد، از جملات شرطی نوع دوم استفاده میکنند. در این موارد هم احتمال وقوع جمله شرطی بسیار کم و نزدیک به صفر است؛ اما بخش نتیجهگیری، در صورت بروز اتفاق مورد نظر، به طور صد درصد انجام خواهد شد. برای مثال میتوانید جمله زیر را در نظر بگیرید.
If I won the bank prize, I would buy a car.
برای ساختن این جملات از گذشته ساده پس از if استفاده میشود و در بخش بیان نتیجه یا اتفاق مورد انتظار، از would یا would not استفاده خواهد شد. در صورتی که بخواهید نتیجه قطعی را بیان کنید؛ میتوانید به جای would از could استفاده کنید.
نکته مهم: اگر فعل to be را بخواهیم در جملات شرطی نوع دوم به کار ببریم؛ برای تمامی فاعلها از were استفاده میکنیم. برای مثال If I were you, I wouldn’t go there را در نظر بگیرید. این جمله بدان معنا است که اگر من جای تو بودم، به آنجا نمیرفتم.
یکی دیگر از کاربردهای این سری از جملات شرطی در زبان انگلیسی، زمانی است که بخواهید یک درخواست مودبانه را بیان کنید. برای مثال جملههای زیر را در نظر بگیرید:
Would you mind if I used your car?
Would it bother you if h closed the window?
- جملات شرطی نوع سوم یا Third conditionals
جملات شرطی نوع سوم زمانی به کار میروند که بخواهید یک موقعیت را در گذشته توصیف کنید. به عبارت بهتر وقتی از پیامد یک اتفاق در گذشته حسرت میخورید؛ میتوانید از نوع جملات شرطی در زبان انگلیسی برای بیان آن استفاده کنید. به دلیل اینکه امکان تغییر نتیجه در این حالت وجود ندارد؛ در واقع شما در حال صحبت کردن درباره یک امر غیر واقعی هستید. برای ساختن این جملات باید از گذشته کامل در جمله دارای if استفاده کنید و قسمت بعدی را با استفاده از ترکیب would یا could، have و شکل pp فعل بسازید. برای مثال به جملات زیر دقت کنید.
If I had studied harder, I would have passed the exam.
If you had come earlier, you wouldn’t have missed the train.
جمعبندی
شناخت انواع جملات شرطی در زبان انگلیسی به شما کمک میکند تا بتوانید از این جملات در مکالمه روزمره خود به درستی استفاده کرده و به این ترتیب تا حد زیادی شیوه صحبت کردن خود را به یک فرد محلی نزدیک کنید. در جدول زیر فرمول ساخت هریک از انواع جملههای شرطی در انگلیسی را برای شما آوردهایم.
نوع جمله شرطی | زمان جمله همراه با if | زمان و ساختار جمله نتیجه |
نوع صفر | حال ساده | حال ساده |
نوع یک | حال ساده | Will, could or must + (not) + verb
جملات دستوری |
نوع دو | گذشته ساده
Were + (not) برای همه افعال to be |
Would or could + (not) + verb
|
نوع سه | گذشته کامل | Would or could + (not) + past participle |
دیدگاهتان را بنویسید