بهترین سن یادگیری زبان کودکان

بهترین سن یادگیری زبان کودکان چه زمانی است؟

در چه سنی توانایی یادگیری یک زبان جدید از بین می رود؟ بهترین سن یادگیری زبان کودکان چیست؟ هرچه سن شما بالاتر می رود، یادگیری صحبت کردن به زبان انگلیسی مانند یک فرد لندنی سخت تر می شود. اما هیچ کس دقیقاً نمی داند نقطه پایان این یادگیری دقیقا کجاست.

در یکی از بزرگترین مطالعات زبانشناسی که تاکنون انجام شده است، محققان از سه دانشگاه در بوستون، طی تحقیقات علمی بر روی تعداد مشخصی از افراد داوطلب به این نتیجه رسیدند که افراد تا سن 18 سالگی، در یادگیری زبان دوم مهارت دارند. از برآوردهای قبلی این مطالعه همچنین محققان به این نتیجه رسیدند که اگر می خواهید به تسلط دستور زبان مانند زبان مادری برسید، بهتر است از 10 سالگی شروع کنید.

برای تجزیه و تحلیل این مسئله، تیم تحقیقاتی، شامل استیون پینکر روانشناسی از دانشگاه هاروارد، اطلاعات مربوط به سن فعلی، مهارت زبان و زمان مطالعه انگلیسی را جمع آوری کرد. محققان محاسبه کردند که آن ها برای تخمین منصفانه از زمان پایان “دوره حساس” برای دستیابی به بالاترین میزان تسلط دستور زبان به بیش از نیم میلیون نفر نیاز دارند. بنابراین آن ها به اینترنت روی آوردند.

آن ها یک مسابقه گرامر آنلاین کوتاه ایجاد کردند؟ که در آن اسم، فعل، ضمایر، حروف اضافه و جمله ها را در میان سایر عناصر زبانی آزمایش کرده است. تاکتیک آن ها جواب داد. در زمان اوج خود، مسابقه 100000 بازدید در روز داشت و 300000 بار در فیس بوک به اشتراک گذاشته شد.

محققان با توجه به نمرات گرامر افراد و اطلاعات مربوط به یادگیری آن ها در زبان انگلیسی، مدل های علمی را ایجاد کردند که پیش بینی می کند مدت زمان مسلط شدن به یک زبان و بهترین سن برای شروع یادگیری چیست. آن ها نتیجه گرفتند که توانایی یادگیری یک زبان جدید، حداقل از لحاظ دستوری، تا سن 18 سالگی قوی تر است و پس از آن یک افت شدید به وجود می آید. با این وجود برای تسلط کامل، بهترین سن یادگیری زبان کودکان قبل از 10 سالگی است.

سه دلیل اصلی در مورد چرایی کاهش توانایی یادگیری زبان در 18 سالگی وجود دارد: تغییرات اجتماعی، تداخل با زبان اصلی فرد و ادامه رشد مغز. در 18 سالگی، بچه ها به طور معمول از دبیرستان فارغ التحصیل می شوند و دانشگاه را شروع می کنند یا تمام وقت وارد کار می شوند. با انجام این کار، ممکن است دیگر فرصت و یا محیط یادگیری برای مطالعه زبان دوم مانند زمانی که آن ها نوجوان بودند وجود نداشته باشند. همین طور، این امکان وجود دارد که پس از تسلط یک فرد بر زبان اول، قوانین آن در توانایی یادگیری زبان دوم اختلال ایجاد کند. سرانجام، تغییرات در مغز که در اواخر نوجوانی و اوایل دهه 20 ادامه دارد ممکن است به نوعی یادگیری را سخت تر کند.

این بدان معنا نیست که اگر ما بیش از 20 سال سن داشته باشیم نمی توانیم زبان جدیدی یاد بگیریم. نمونه های بی شماری از افرادی وجود دارد که بعد از این سنین هم یک زبان را انتخاب می کنند و آن را یاد می گیرند. به نظر می رسد توانایی ما در یادگیری واژگان جدید ثابت است، اما بیشتر ما قادر به تسلط بر دستور زبان مانند یک زبان مادری نیستیم. تحقیقی که گفته شد، به صورت کتبی انجام شده، بنابراین نمی تواند لهجه و گفتار را آزمایش کند. اما تحقیقات قبلی، دوره بحرانی یادگیری برای گفتار را حتی زودتر از سنی که این تحقیق بیان می کند، می دانند.

کاهش توانایی یادگیری زبان در 18 سالگی

کاهش توانایی یادگیری در چه سنی صورت میگیرد

اگرچه این مطالعه فقط به زبان انگلیسی انجام شده است، اما محققان معتقدند که یافته ها به زبان های دیگر نیز قابل بررسی است. آن ها در حال حاضر آزمایش های مشابهی را برای زبان اسپانیایی و .. در دست بررسی دارند.

شاید حتی مهمتر از زمانی که فرد زبان یاد می گیرد چگونگی آن است. افرادی که از طریق غوطه وری یاد می گیرند، (به این معنی که بیش از 90 درصد از اوقات در یک کشور انگلیسی زبان زندگی می کنند) به طور قابل توجهی تسلط بیشتری دارند نسبت به افرادی که در یک کلاس، زبان یاد می گیرند. بنابراین اگر شما انتخاب بین شروع زودتر درس زبان و یا یادگیری از طریق غوطه وری را داشته باشید، به نظر برخی از دانشمندان “غوطه وری تأثیر بسیار زیادی در داده های ما دارد، حتی نسبت به اختلاف سن نسبتاً زیاد. بنابراین افراد در محیط زبان جدید را خوب یاد می گیرند.”

اما تعجب آورترین نتیجه گیری این تحقیقات این است که حتی در میان بومیان نیز تسلط کامل به یک زبان 30 سال طول می کشد.

چارلز یانگ، یک زبان شناس محاسباتی در دانشگاه پنسیلوانیا امریکا، می گوید این یافته او را متعجب نمی کند، چون ما تا سال های نوجوانی دنبال قوانین دستور زبان پیچیده مثلاً چگونه صفت را به اسم تغییر بدهیم و .. نمی رویم. این ها جزئیات بسیار ریز در زبان هستند. بنابراین شما وقتی در کودکی، در حال یادگیری کلمات جدید هستید، به دنبال دستور زبان نمی روید. و در نهایت، در سال های پایانی نوجوانی جزئیات زبان شناسی را یاد می گیرید.

برخی از محققان معتقدند که اشتیاق به مطالعه در همه افراد در این زمینه مشترک نیست. الیسا نیوپورت، استاد مغز و اعصاب در دانشگاه جورج تاون که در زمینه فراگیری زبان تخصص دارد، به این نظریه مشکوک است. وی می گوید: “بیشتر متخصصان ادبیات دریافتند كه یادگیری نحو و مورفولوژی یك زبان در مدت پنج سال انجام می شود نه 30 سال.” “این ادعا که یادگیری یک زبان 30 سال طول می کشد با یافته های دیگر جور در نمی آید.”

نیوپورت می گوید اگرچه فرضیه مطالعه (جستجوی دوره های حساس برای یادگیری زبان) قابل قبول است، اما او فکر می کند که نتایج شگفت آور به دست آمده کافی نیست زیرا معیاری که محققان استفاده کرده اند ناقص است. او می گوید: تعداد افرادی که در این تحقیق شرکت کرده اند کافی نبوده است.

به هر حال اختلاف نظرات بر روی روش و نتایج تحقیقات در بین دانشمندان همچنان وجود دارد. در این جا ما سعی کردیم تا آخرین تحقیقات علمی و نتایج حاصل از آن ها در مورد بهترین سن یادگیری زبان کودکان را به شما یادآور شویم.

کلاس زبان انگلیسی از چه سنی مناسب است؟

این کار را از سنین کم هم می توان آغاز کرد ولی باید به نکات زیادی در این مورد توجه نمود یکی از این موارد نحوه و روش های آموزش به افراد در سنین مختلف می باشد. مورد بعدی ابزاری است که برای هر کدام از این سنین به کار می گیریم. در ادامه باید این آموزش توسط افراد متخصص در این حوزه آموزش داده شود تا بهترین نتیجه، حاصل شود. در ابتدا در مورد بهترین سن یادگیری زبان کودکان و نقاط حساس یادگیری صحبت کردیم. در ادامه بهترین روش های آموزش زبان انگلیسی به کودک را برای شما بیان خواهیم کرد. همگی این موارد بر مبنای اصول علمی و تخصصی روانشناسی کودک بیان شده است.

کلاس زبان انگلیسی

سن مناسب کوکدکان برای رفتن به کلاس زبان

بهترین آموزش زبان انگلیسی برای کودکان

به نظر شما چگونه انگلیسی را به کودکان آموزش دهیم: در ادامه 3 راهکار برای موفقیت در این کار را بیان خواهیم کرد:

  1. آموزش را سرگرم کننده کنید

تفریح ​​تفریح ​​تفریح! این یکی از عواملی است که واقعاً برای بچه ها مهم است. این روش باید برای بچه ها در زمین بازی و در کلاس، همیشه در نظر گرفته شود. بچه ها در مهدکودک فقط بازی می کنند. اما در آن جا در حال بازی مهارت های فراوانی را یاد می گیرند. برای مثال دخترم وقتی روز اول از مهد کودک به خانه آمد گفت که “ما چیزی یاد نگرفتیم. ما فقط بازی کردیم! ” اما من مطمئن هستم که کلاس او حاوی درس های بیشماری بوده، اما این درس ها و نکات آن ها در زیر یک لایه ضخیم از سرگرمی پنهان شده بودند.

تدریس در یک کلاس سرگرم کننده و آموزشی کاملاً برای کودکان امکان پذیر است. برخی از مربیان معتقدند که بچه ها از طریق بازی بهتر می آموزند. در اینجا چند روش وجود دارد که می توانید یادگیری را برای زبان آموزان لذت بخش تر کنید:

بازی کنید

بازی ها یک روش عالی برای سرگرم کننده کردن محیط آموزش و یادگیری هستند. به طور طبیعی اکثر کودکان عاشق بازی کردن هستند و بیشتر زمان خود را بازی می کنند. ما می توانیم بازی ها را هدفمند کنیم. طوری که هم بازی خود را انجام داده باشند و هم آن چه می خواهیم را به آن ها بیاموزیم.

از طرفی آن ها وقتی در یک بازی برنده می شوند، واقعاً کاری انجام داده اند و از موفقیت خود احساس خوبی دارند. نقطه ی مقابل این موضوع نیز وجود دارد. بنابراین بازی ها باید طوری طراحی شوند که آن ها همیشه برنده باشند و از انجام دادن آن بازی احساس موفقیت و لذت داشته باشند.

اگر یک مربی هستید برای تهیه بازی ها می توانید از نرم افزار ها، فیلم ها، سایت های آموزشی مختلف و .. استفاده کنید. همه ی این ها روش های خوبی را به شما یاد می دهند. همچنین برای تهیه بازی می توانید خودتان آن را طراحی کنید.

بعضی از بازی ها برای تمرین مهارت شنیداری عالی است. مثلا می توانید از بازی و شعر برای مرور اعضای بدن استفاده کنید. عروسکی در دست بگیرید و او از کودکان بخواهد که سرشان را لمس کنند یا پای خود را بالا بگیرند و یا دست خود را روی صندلی بگذارند، بشیند یا بایستند و … . یا به هر شکل دیگری این بازی را برای سایر مهارت های کودک طراحی کنید.

بازی حافظه، برای یادگیری واژگان عالی است. سعی کنید یک تعداد واژه را روی یک کارت و عکس این کلمه را روی کارت دیگر قرار دهید. یا مترادف یا متضاد را روی دو کارت مختلف قرار دهید. همه کارت ها را روی میز بگذارید و از دانش آموزان بخواهید که به یاد بیاورند که کدام یک از این کارت ها می توانند جواب کارت دیگر باشند.

خلاق بودن

انجام یک کار در کلاس و آن هم هر روز برای دانش آموزان قطعا خسته کننده است و حتی خود شما هم ممکن است هنگام کار بخوابید. پس در برنامه های خود خلاق باشید.

همه چیز را به طور منظم تغییر دهید. محل صندلی های دانش آموزان خود را تغییر دهید. قبل از تدریس مطالب، یک سری سوال کوچک مطرح کنید و اجازه دهید هنگام یادگیری کودکان به سوالات پاسخ دهند. هر زمان فرصتی پیدا کردید یک مهمان به کلاس دعوت کنید.

شما می توانید هر روز یک برنامه اولیه یکسان داشته باشید، اما انواع تمرینات خود را تغییر دهید. بین انجام تمرینات از کتاب درسی، کار دانش آموزان در رایانه یا شبکه های اجتماعی یا وب سایت های یادگیری مدام بچرخید و در یادگیری تنوع ایجاد کنید.

همین طور می توانید از دانش آموزان بخواهید که بازی ها، فعالیت ها و تمرین های خود را ارائه دهند. از دانش آموزان خود بخواهید سوال مسابقه را برای یکدیگر بنویسند یا به آن ها چند مورد از وسایل بازی ساده بدهید و بگذارید بازی خود را برای آخرین گرامر بسازند. قطعا از میزان خلاقیت دانش آموزان تعجب می کنید.

تدریس در یک کلاس سرگرم کننده

اموزش زبان به صورت سرگرم کننده

هنر را در کلاس خود بگنجانید

بچه ها دوست دارند در کلاس چیزهای رنگارنگ و مهیج بسازند. هر کودک یک هنرمند است. از این ویژگی ذاتی استفاده کرده و با استفاده از هنر، زبان انگلیسی را به زبان آموز خود بیاموزید. مطمئناً هنگام استفاده از هنر می توانید درباره موارد واضحی مانند رنگ و شکل صحبت کنید، اما پروژه های خلاقانه پتانسیل بسیار بیشتری دارند.

استفاده از سنت های فرهنگ های مختلف

دانش آموزان خود را به ساخت یک پروژه هنری مبتنی بر سنت های مختلف فرهنگی خود آن ها یا سایر نقاط دعوت کنید. می توانید در مورد آن فرهنگ یا هنگام ساخت پروژه یا پس از اتمام آن صحبت کنید.

کلاژها

پروژه های هنری نیز راهی عالی برای صحبت در مورد حروف اضافه و مکان آن ها هستند. استفاده از کلاژ آسان است و تقریباً با هر چیزی می توانید یکی تهیه کنید. در حالی که دانش آموزان مشغول کار هستند، به آن ها بگویید که، موارد مختلف را در کجا قرار دهند (یادگیری استفاده از حروف اضافه) یا به آن ها بگویید که چه کاری انجام دهند و چه مواردی در کلاژ آن ها باید با یکدیگر ارتباط داشته باشد. فراموش نکنید که بعد از هر فعالیت هنری به هر شخص فرصت دهید در مورد کارهای هنری تکمیل شده خود صحبت کند.

آشپزی

هنر آشپزی را فراموش نکنید. وقتی هر غذایی را در کلاس، چه سنتی و چه بین المللی تهیه می کنید، فرصتی دارید که در مورد هر پنج حس صحبت کنید. جمله ی معرفی وجود دارد که می گوید: ما ابتدا با چشم، سپس بینی و در نهایت دهان غذا را می خوریم. هنگام آشپزی با دانش آموزان در مورد هر پنج حس صحبت کنید و حتماً فرآیند پخت و پز را در آن بگنجانید. همانطور که به دانش آموزان خود می آموزید، مباحث گرامری مانند جملات ضروری، انتقال بین مراحل و روابط علت و معلولی را پوشش دهید.

کلاس خود را بیرون بگذارید

آیا تا به حال سعی کرده اید خارج از اتاق درس، کلاس را برگزار کنید؟ شما قطعا از آنچه که می توانید در خارج از این فضای بسته و در محیط باز به زبان آموز خود یاد بدهید، متعجب خواهید شد.تعدادی ایده برای نحوه شروع:

  • سعی کنید دانش آموزان خود را برای جستجو در محوطه مدرسه بفرستید. می توانید مواردی را که بدنبال آن هستند متناسب با هر چیزی که در مرحله آموزش آن هستید قرار دهید. اگر می توانید از آن ها بخواهید که به دنبال مواردی که با هر حرف الفبای خاصی شروع می شوند، یا مواردی که هر رنگ رنگین کمان هستند، باشند. می توانید از آن ها بخواهید که به دنبال شکل های خاصی نیز بگردند.
  • می توانید دانش آموزان خود را با سرنخ هایی برای حل یک مسئله بر اساس دستور زبان یا محتوا بفرستید و از هر سرنخ آن ها را به سمت دیگری هدایت کنید. قبل از کلاس، سرنخ های خود را پنهان کنید و به دانش آموزان وقت کافی بدهید تا همه آن ها را پیدا کنند و درباره سرنخ ها و راه حل های آن ها بحث کنند و اطلاعات را جمع آوری کنند.
  •  صفحات کتاب تصویری را کپی کرده و به صورت علامت درآورید. این علائم را در اطراف کلاس و مدرسه قرار دهید و از دانش آموزان بخواهید هر صفحه را بخوانند و قبل از رفتن به ایستگاه بعدی به یک سوال پاسخ دهند. روش های زیادی وجود دارد که می توانید تصاویر داخل کتاب ها را به فضای باز و بازی بیاورید.
  1. آموزش را فعال کنید

اگر چیزی وجود دارد که بچه ها توسط آن حرکت دارند و انجام آن را دوست دارند، آن فعالیت را انجام دهید. در حقیقت، دکتر ماریا مونته سوری می گوید: کودکان خردسال قادر به یادگیری نیستند مگر اینکه توانایی حرکت نیز داشته باشند. علاوه بر این، درگیر کردن کل بدن در یادگیری زبان یک روش مفید آموزش است. هرچه زبان آموزان بیشتر حرکت کنند، بهتر و سریعتر از آنچه شما آموزش می دهید درک می کنند و راحت تر می توانند اطلاعات را حفظ کنند.

پاسخ فیزیکی كامل یا TPR  یك روش آموزشی است كه در مورد كودكان واقعاً خوب عمل می كند. در واقع، شما حرکات بدنی را با آموزش زبان مرتبط می کنید. دانش آموزان همزمان با یادگیری حرکت می کنند. آن ها هنگام تمرین مفاهیم زبان، از دستورالعمل ها پیروی می کنند، حرکات شما را کپی می کنند و کل بدن آن ها درگیر می شود. این روش یکی از موثرترین روش های آموزش به کودکان است.

بازی سازی داستان: سعی کنید شکل های حیواناتی را که در کتاب یا داستانی که در کلاس می خوانید، توسط زبان آموزان جمع آوری کنید و اجازه دهید دانش آموزان با استفاده از شکل ها داستان را بازگو کنند.

کیف های مرموز: با قرار دادن وسایلی در کیسه یا داخل کارتون ها (طوری که داخل آن ها مشخص نباشد)، حس لامسه زبان آموزان خود را هدف قرار دهید. سپس از آن ها بخواهید بدون اینکه نگاه کنند، آنچه داخل کیسه ها لمس می کنند را شرح دهند.

بحث: به جای اینکه لیستی از سوالات را روی کاغذ به دانش آموزان بدهید، هر سوال را روی یک برگه بنویسید. سپس از دانش آموزان بخواهید به سوالی که در نوبت خود از جعبه بیرون کشیده، یک پاسخ مناسب بدهند.

اموزش زبان با بازی

درگیر کردن کل بدن در یادگیری زبان یک روش مفید آموزش است

  1. دانش آموزان خود را تحت فشار قرار ندهید

اگر چه مهم است که در بهترین سن یادگیری زبان کودکان، یادگیری را آغاز کنیم. ولی به همان میزان اهمیت دارد که به هیچ وجه به آن ها سخت نگیریم. به یاد داشته باشید که کودکان برخی از جنبه های زبان های خارجی را راحت تر از بزرگسالان می آموزند. بنابراین مهم نیست که در کلاس چه کاری انجام می دهید، آن ها از قبل در مسیر تسلط به زبان انگلیسی قرار گرفته اند.

روند کسب طبیعی اطلاعات در آن ها سه مرحله ساده را دنبال خواهد کرد. کودکان هنگام استفاده از کلمات و دستور زبان، آن ها را تشخیص می دهند. وقتی از آن ها سوالاتی در مورد کلمات و دستور زبان به کار می برید، می توانند پاسخ دهند. و قادر به استفاده از ساختارهای زبانی خود خواهند بود.

لازم نیست هر خطایی که مرتکب می شوند را اصلاح کنید. به آنچه اخیراً آموزش داده اید تمرکز کنید و با این کلمات و ساختارها اشتباهات را اصلاح کنید. زبان آموزان لازم نیست که بلافاصله تمام زبان انگلیسی را به طور کامل یاد بگیرند.

روش مدل سازی استفاده صحیح از زبان به کار ببرید. به این صورت که وقتی می شنوید دانش آموزی حرف اشتباهی می زند یا کلمه ای را اشتباه استفاده می کند، درست آن کلمه یا جمله را بیان کنید. سیستم بازخورد یادگیری زبان طبیعی در مغز انسان متوجه این تفاوت خواهد شد و دانش آموزان شما احتمالاً فقط با شنیدن شکل درست آن، از آن پس، از آن درست استفاده خواهد کرد.

نمره دادن به همه چیز لازم نیست. بعضی اوقات کافی است فقط با دانش آموزان خود پاسخ های صحیح را مرور کنید یا از آن ها بخواهید با هم در مورد پاسخ هایشان بحث کنند. لازم نیست همه کاغذها را جمع کنید و با خودکار قرمز علامت گذاری کنید.

در پایان باید بدانید که کودکان ممکن است قادر به بیان گرامر و سایر جنبه های فنی زبان نباشند، و این اشکالی ندارد. فقط چیزها را سرگرم کننده، بدون فشار و فعال نگه دارید. به مرور و در کمترین زمان آن ها مسلط خواهند شد!

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *